Veckobrev v.21

Hej! 😎

En kort vecka har nu passerat och nu är det verkligen inte långt kvar till sommarlovet. 🌸🍀

I går så hade eleverna sina presentationer om ett europeiskt land. Wow alltså 🤩, de var så duktiga och det märktes att de hade övat mycket hemma. Det vi har kvar i geografin nu är att arbeta med kartboken och det är precis vad vi ska göra de sista två lektionerna nästa vecka.

Vi har arbetat med lånord och pratat om särskrivningar under svenskan. De har också fått lyssnat till en ny högläsningsbok som handlar om hur man ska/inte vara på nätet.

Äntligen är vi klara med läromedlet what’s up 😍. I går så fick eleverna även göra ett läsförståelsetest i engelska som eleverna verkligen presterade bra på, wow alltså 🤩.

Matematik
Denna väldigt korta vecka har vi spelat en del schack på mattelektionerna, vi har förberett oss inför den stora schackturneringen som är nästa torsdag. Eleverna spelar i smågrupper och samlar poäng. Den kommer att vara efter lunch och eleverna slutar efter det, alltså ingen so-samt matematiklektion denna dag. De slutar 13.20.


Teknik
Här arbetar eleverna med ett grupparbete där de tillsammans ska göra skiss och ritningar över en bro som de sedan bygger. Vi tränar på att göra ritningar från olika vyer och vara noggranna och tydliga. Materialet som de använder sig av hämtar de i skogen. Här får de möjlighet att tänka till kring vad de tidigare lärt sig om hållfasthet och former.

Avslutningsvis så vill jag meddela att min sista arbetsdag blir en dag tidigare än planerat. Jag jobbar alltså hela nästa vecka och sedan går jag på föräldraledighet. 🥰

Hoppas ni får en härlig långhelg ☺️
/ Malin 🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *