Veckobrev v.46

Hej!

En vecka kvar till första advent, tiden går sååå fort! Nästa vecka ska eleverna få hjälpa mig att julpynta lite i klassrummet, denna fröken älskar julen. 🧑🏻‍🎄🎅🏻🎁

Veckans höjdare denna vecka är Emma, Muhammad, Isak och Cellian. 🦒🍀🌟

Författarbesöket som skulle ha skett nästa vecka är tyvärr framflyttat till januari men vi fortsätter att läsa klart boken. Eleverna har den här veckan arbetat med hur man skriver dialoger. Vi har också pratat om barnkonventionen under två svensklektioner då det är Barnkonventionens dag i morgon. Många viktiga diskussioner och tankar har vi haft under veckan.

Eleverna ska vara klara med sin berättelse på engelska på tisdag. De får arbeta med den under hela lektionen samt även stanna kvar på studiestödet på måndag.

Vi kommer under nästa vecka att avsluta islam och börja jämföra de tre religionerna mer. Provdatumet blir torsdag 2/12 och under nästa vecka får eleverna lite instuderingsfrågor som de kan plugga på. Har de som sagt hängt med under lektionerna så kommer det inte vara svårt. 🙂

NO: de fortsätter att undersöka de okända pulvren. Denna vecka har de tränat på att göra förutsägelser. Vad tror de kommer hända om de tillsätter lite vatten på de olika pulvren? Yamuna har lyssnat på mycket spännande diskussioner vid de olika grupperna. De har även diskuterat begreppen lösningar och blandningar samt tagit reda på vad en kemist kan arbeta med.


Matematik: denna vecka avslutade de kapitel 3 med ett skriftligt prov. Eleverna har tränat flitigt vilket märktes, mycket roligt! De har även haft tabelltest (snabbräkning). Nästa vecka på onsdag blir sista omgången denna gång. Eleverna tränar till tabelltestet hemma (och på skolan) genom multiplikationstabellen.se. De har även tjuvstartat på nästa kapitel som som handlar om koordinatsystem, negativa tal och proportionalitet.

Avslutningsvis så vill jag önska er en riktigt trevlig helg!
/ Malin 🌸

2 svar på ”Veckobrev v.46

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *