Veckobrev v. 40

Halloj ☺️

Jag vill inleda veckobrevet med veckans höjdare som denna vecka är: Christelle, Julia, Hannes och Christel 🦒🌟🍀.

Matematiken har fokus legat på att jämföra och storleksordna bråk. Eleverna har även fått en matteläxa. Den hittar ni i OneNote, under fliken matte och läxor. Läxan är till på onsdag. 

På No:n denna vecka har de tränat på att skriva en laborationsrapport samt lärt sig funktion och placering av organen i matspjälkningssystemet. De har tillbringat fredagen i Sigtuna på en so- och teknikdag. De har lärt sig hur arkeologer arbetar, nya begrepp och hur teknikutvecklingen såg ut förr. 

Vi har nu arbetat med de sista sidorna om medeltiden i vår so-bok. Eleverna har fått arbeta med sin medeltida stad i MineCraft och även arbetat med begreppskort. Vi kommer att börja med ett nytt SO-ämne på måndag men kommer under tiden fortsätta med den medeltida staden i MineCraft. De kommer inte ha något prov i historia utan det har gjorts bedömningar under arbetets gång och den medeltida staden är också ett bedömningsunderlag. De kommer att få göra en skärminspelning där de guidar oss genom deras stad och de har fått en lista på begrepp som ska vara med.

På måndag är det dags att börja läsa ämnet religion och vi kommer att fokusera på de Abrahamitiska religionerna. På detta arbetsområdet kommer de få göra ett prov framöver, något datum för det är inte bestämt utan jag meddelar det i god tid. Planeringen ligger även i Unikum.

Under denna vecka ska eleverna ha skrivit klart sin argumenterande text och de elever som inte är klara ska göra det senast måndag. De kan alltså få arbeta med den under studiestödet om de vill. Den 25 november kommer åk 5 få ett besök av författaren Åsa Anderberg Strollo och inför det ska vi tillsammans läsa en av hennes böcker, 2039 Framtidshistorier för orädda. DLS-testen är rättade men det är några elever som inte har gjort alla delar ännu, när det är gjort kommer eleverna att få reda på sitt resultat.

Eleverna har skrivit ett brev på engelska till en okänd mottagare. Den information de har fått är att det är en person i deras ålder. Vi kommer alltså att brevväxla med andra barn på engelska. De kommer dels att få öva att skriva brev på engelska men också att skriva för hand. 🖊📃✉️ Breven skickades i går och vi väntar med spänning på svaren 😍.

Orientering står fortfarande i fokus på idrottslektionerna. De hade otroligt otur med vädret i onsdags ☔️☔️. Nästa vecka på fredag så är det simning för åk 5. 🏊‍♀️ Mer praktisk information kommer under nästa vecka.

Skolan vill påminna om att vårt närvarosystem Dexter skickar ett Mail/sms till er om en elev är sen eller saknas. Det är viktigt att läsa vad det står i meddelandet, får eleven sen ankomst så betyder det att eleven är på plats men kom sent. Står det frånvaro så betyder det att eleven inte är på plats.
Är en elev sjuk så är det superviktigt att ni föräldrar lägger in frånvaron i Dexter innan klockan 8:00. Det är också viktigt att sjukanmäla varje dag ert barn är sjuk. Det är bra att man meddelar via mail men lägg alltid in frånvaron i Dexter, ibland händer det att jag inte är på plats och då kanske inte informationen kommer fram.

Avslutningsvis så vill jag bara tacka för att jag har förmånen att undervisa era fantastiska barn. De får mig att le och skratta varje dag, har jag en dålig dag så blir den genast bättre efter en stund med dem. Vi har fortfarande en del saker att jobba på såklart men det är så KUL att få vara deras mentor. De är bäst 🌟❤️

Trevlig helg!
/ Malin 🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *