Veckobrev v. 20-21

Hej!

Vi har haft en toppenfin vecka! Det är inte lång tid kvar på läsåret nu men vi har fortfarande en del att hinna med. Heja heja nu fortsätter vi och arbetar med lika fint fokus de sista veckorna som vi har haft under hela läsåret!🌟❤️🍀

I svenska har vi läst vidare i Mio min Mio. Det börjar bli riktigt spännande i berättelsen och kapitlet vi läste den här veckan var Den djupaste hålan i det svartaste berget. 

Vi har också arbetat med läsförståelse av två andra texter. I nästa vecka läser vi ytterligare en text och som vi arbetar med läsförståelse av.

I matematik har vi tillsammans gått igenom provet i matematik och arbetat med några upppgifter. Under veckorna som är kvar kommer vi att arbeta med problemlösningsuppgifter i matematik.

I arbetet med Sverige har vi nu i geografi övat på kartkunskap och även arbetat med kust, vatten och berg. I biologidelen har vi lärt oss om skogen och skogens djur, livscykler och näringskedjor.

I nästa vecka kommer vi att ha ett test/prov på geografidelen. Det kommer att vara i två delar och vid två tillfällen. Del 1, Kartkunskap, gör vi på torsdag. Del 2, Kultur- och naturlandskap och naturresurser, gör vi på fredag. Allt som vi har arbetat med finns i OneNote i SO Sveriges geografi. I avsnittet Öva till provet finns målen, och uppgifter att öva på.

Veckan därpå kommer vi att ha en kunskpskoll i biologidelen. Mer info kommer i nästa vecka.

I engelska hälsar Cecilia I: ”Denna vecka har eleverna arbetat med delkapitlet som heter ”Make yourself at home”. Vi har diskutera och skapat olika rum i huset och vi har även arbetat med prepositioner. Nästa vecka på onsdag så kommer vi att ha terminens sista glosorläxa och ni hittar glosorna på följande länk:”  https://glosor.eu/ovning/make-yourself-at-home.10436488.html

Nästa vecka, v. 21:

Må 24/5: 8:30-13:50

Ti 25/5: 8:00-14:00 Friidriottsdag på Midgårdsvallen. Vi samlas kl. 8:00 för att tillsammans promenera till Midgårdsvallen där årskurs 4-6 kommer att ha friidrottsdag under förmiddagen. Från skolan får vi pastasallad till lunch. Barnen behöver ta med sig en tom plastlåda med lock att äta sin pastasallad ur, bestick och en flaska med vatten. Vill man ta med sig egen lunch hemifrån går det bra. Man får också ta med sig frukt, smörgås eller en liten fika. Ni behöver vara ombytta när ni kommer till skolan och ha skor som det går bra att springa i. Ryggsäck att bära sina saker i och regnkläder vid behov. Ipaden ska komma med till skolan eftersom vi kommer att vara i skolan under eftermiddagen. Skoldagen slutar i vanlig tid kl. 14:00.

On 26/5: 8:10-14:15 Engelska- glosförhör. Ingen idrott. Musik för halva klassen.

To 27/5: 8:10-14:00 Idrott. Geografiprov del 1.

Fr 28/5: 8:10-13:40 Bild. Musik för halva klassen. Geografiprov del 2.

Fredagsfinal: Naturfredag.🍀🍃🌾🌼🌿🌸

Jag önskar er alla en trevlig helg!🌼💕🌸

/Cecilia🍀

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *