Veckobrev v. 19-21

Hej!

Vilket underbart väder vi har haft i veckan! Riktig sommarkänsla!☀️💕

I tisdags eftermiddag åkte vi till Valsta konsthall och fick vara med i konstprojektet Do It där kreativitet, samarbete och gemenskap är i fokus. Under eftermiddagen deltog vi i och skapade konstverk utifrån två olika instruktioner som konstnärerna Yoko Ono och Etel Adnan har skapat. Barnens konstverk är kvar i konsthallen och kommer att vara en del i utställningen Do It som kommer att vara öppen och gratis att besöka den 20 maj – 29 juli. Se mer info här https://valstakonst.se/exhibitions/do-it/

Här ser ni små glimtar från eftermiddagen på Valsta konsthall.

I dag har vi haft prov i matematik. Resultatet får barnen veta i veckan som kommer.

I svenska har vi nu i Mio min Mio läst kapitel 8 I Döda skogen. Den här gången hade vi boksamtal i mindre grupper efter att vi läst halva boken. Med stöd av boksamtalet och sina tankekartor skrev sedan barnen sina egna tankar och reflektioner om kapitlet. Vi avslutade sedan med att läsa klart kapitlet. I nästa vecka fortsätter vi.

I arbetet med Sverige har vi i geografi lärt oss mer om den största naturresursen – skogen. Mer än halva Sveriges yta täcks av skog, i söder är det till största del lövskog, när vi kommer lite längre norrut går skogen över i blandskog för att sedan bli barrskog allt eftersom vi kommer längre norrut i landet.

I biologidelen har vi lärt oss om växternas livscykel och varför pollinatörer såsom bin, humlor och fjärilar är viktiga för ekosystemet. Visste ni att om bin skulle dö ut så skulle 80 procent av jordens växter försvinna! Så vi ska vara rädda om våra små bin och andra viktiga pollinatörer! 🐝

På Helenas rektorsblogg finns ett nytt inlägg att läsa.

https://steningehojden.wordpress.com/

Nästa vecka, v.20:

Klicka på länkarna nedan så kommer ni till instruktionsfilmerna till de olika lekarna.

Flaggan

Postmästaren

Må 17/5: 8:30-13:50

Ti 18/5: 8:10-14:00 Slöjd. Engelska.

On 19/5: 8:10-14:15 Engelska. Idrott. Musik för halva klassen.

To 20/5: 8:10-14:00 Idrott. Läsuppdrag ska vara klart.

Fr 21/5: 8:10-13:40 Bild. Musik för halva klassen. Fredagsfinal är Hattfredag. 🎩👑👒🧢

Jag önskar er alla en riktigt skön och fin långhelg!☀️🌼🌷

/Cecilia🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *