Veckobrev v.18-19

Hej!

Nu känns det som att veckorna går i rasande fart! Vi arbetar på med stort fokus och vi hinner med mycket varje dag!🌟

I måndags gick vi ut och tog en gruppbild på klassen. Bilden ligger nu på Sveriges schackförbunds sida. Klicka här http://www.s4sthlm.se/så kommer ni dit. Den 3/6 är det riksfinal så gå gärna in och öva schack på lichess.

I svenska har vi skrivit egna argumenterande texter och vi avslutar nu det arbetet i svenska. Jag har sett en tydlig utveckling under arbetets gång i klassen och jag ser fram emot att läsa barnens texter som de skrivit som avslutning på arbetsområdet.😊

Vi har läst kapitel 7 De förtrollade fåglarna och arbetat med läsförståelseuppgifter.

I matematik har vi övat på att jämföra tal i bråkform och i decimalform. Vi har också tillsammans arbetat med text- och problemlösningsuppgifter. På onsdag i nästa vecka kommer vi att ha ett prov på området. Öva gärna hemma så du känner dig säker. Det finns uppgifter i OneNote- Matematik- Bråk och decimaltal som man kan öva på. Det finns flera flikar där att gå in och öva på.

I arbetet med Sverige har vi i geografidelen arbetat med slätten, odlad mark, kultur- och naturlandskap och naturresurser och kartkunskap. Vi övar på att lära oss alla landskap. Gå gärna in på Seterra öva landskap och att öva.

I biologidelen har vi arbetat med grodan som lever i och intill sjöar och våtmarker.

I veckan som kommer arbetet bland annat att handla om skogen.

Nästa vecka, v.19:

Må 10/5: 8:30-13:50

Ti 11/5: 8:10-14:45 Slöjd. Engelska.

Skapande skola konstprojekt DO IT – Vi åker i en abonnerad buss strax efter lunch till Valsta konsthall för att vara med i ett konstprojekt som heter DO IT. Vi kommer att få träffa två konstpedagoger som kommer att leda eftermiddagen med oss där. Barnen behöver ha oömma kläder på sig eftersom eftermiddagen kommer att innehålla skapande med både rörelse och färg. Vill man ha en liten fika, t.ex. frukt, smörgås, bulle/kaka och en flaska med vatten, med sig så går det bra. Bussen hämtar oss kl. 14:30 och vi slutar när vi kommer tillbaka till skolan ca 14:45.

On 12/5:8:10-14:15 Engelska. Idrott. Prov i matematik.

To 11/5: LOV

Fr 13/5: LOV

Jag hoppas att ni alla får en riktigt skön och avkopplande helg!🌼🌸☀️

/Cecilia🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *