Veckobrev v.17-18

Hej!

Vilken avslutning på veckan! Vi var med i Schackfyran i torsdags och idag fick vi veta att vi vann distriktstävlingen! 🌟🏅🍀 Fantastiskt roligt! För att vinna  behöver alla vara med och kämpa, göra sitt bästa, peppa, uppmuntra och stötta varandra. Med fin gemenskap klarade vi det tillsammans hela klassen!❤️🌟  Ni kan nå hur långt ni vill, det har vi pratat om många gånger, eller hur. Heja er, nästa steg är riksfinalen den 3 juni. Nu fortsätter vi att öva och peppa varandra! 🌟❤️🍀

Rektor Helena och biträdande rektor Marie kom och gratulerade klassen innan vi gick hem idag 😊 och senare på eftermiddagen kontaktade Sveriges Schackförbund och gratulerade till vinsten i deltävlingen och frågade om de kunde få publicera en gruppbild på Sveriges schackförbunds hemsida, så det får vi ordna med i början på nästa vecka.😃

Under veckan har vi förstås arbetat med många andra saker också. Vi har läst vidare i Mio min Mio. Kapitel 6 som vi läste heter Han red genom dunkla skogen. Nästa vecka läser vi vidare.

I arbetet med argumenterande text har vi repeterat vad man behöver tänka på när man skriver texttypen. Vi har bland annat läst argumenterande texter och använt en checklista för att se vilka delar och språkliga drag som finns med i texterna. Nästa vecka kommer vi att skriva egna argumenterande texter och använda oss av allt som vi har övat på under arbetet.🍀

I matematik har vi arbetat vidare med decimaltal. Nästa vecka arbetar vi med både bråk och decimaltal och samband mellan dem.

Flera av barnen har fått veta sina resultat på kemiprovet. De som ännu inte fått återkoppling får det i veckan som kommer.

I arbetet med Sverige kopplar vi ihop geografi och biologi. I geografi har vi bland annat övat på att söka i registret i kartboken för att hitta landskap i Sverige. Vi fortsätter med detta i veckan som kommer. I arbetet med Sveriges geografi ser vi en filmserie som heter Geografens testamente – eller Den stora Sverigeresan. I det första avsnittet som vi såg den här veckan reste Holger Nilsson och Mortensen till de stora sjöarna. Vi övade sedan på att lära oss namnen på och var några av de största sjöarna i Sverige ligger.

I biologi har vi sett en film, samtalat om, läst text och arbetat om två olika typer av sjöar, slättsjö och skogssjö. Vad är typiskt för de två sjöarna och vilka djur och växter lever där?

I veckan som kommer arbetar vi vidare med att öva på de olika landskapen och titta närmare på slättlandskap i Sverige.

Här ser ni planeringen för geografidelen. Planeringen för biologidelen kommer ni att kunna ta del av i veckan som kommer.

Nästa vecka, v. 18:

Länk till leken Postmästaren

Må 3/5: 8:30-13:50

Ti 4/5: 8:10-14:00 Slöjd. Engelska läxförhör. (se tidigare inlägg)

On 5/5: 8:10-14:15 Engelska. Idrott. Musik för halva klassen.

To 6/5: 8:10-14:00 Idrott. Läsläxa och Med andra ord-läxa ska redovisas.

Fr 7/5: 8:10-13:40 Bild. Musik för halva klassen.

Trevlig helg önskar jag er alla!🌸🌼🌷💕

/Cecilia🍀

2 svar på ”Veckobrev v.17-18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *