Veckobrev v. 12-14

Hej!

Nu känns det som att våren är på gång. Härligt!🌷🌸

Idag avslutade vi dagen med lite påskpyssel på eftermiddagen vilket var uppskattat hos barnen. 🐣🐥

Vi har nu avslutat arbetet om vikingatiden i historia. De elever som var frånvarande vid provet kommer att få göra det efter påsklovet. Det har varit ett roligt, intressant och uppskattat arbetsområde och jag hoppas att barnen har fått ett ökat intresse för ämnet historia som de kan ta med sig vidare. Det är ju spännande att undersöka hur människor i tidigare generationer levde och tänkte!

I kemi har vi denna vecka undersökt vilka livsmedel som innehåller stärkelse. Detta har vi gjort med hjälp av jod. Stärkelse färgas mörkblått eller svart av jod och reaktionen på olika livsmedel blev tydlig. Vi har också pratat om hur kroppen bryter ned stärkelse till glukos med hjälp av enzymet amylas som finns i saliv.

I matematik har vi arbetat vidare med bråk. vi har övat på att storleksordna och jämföra bråk, omvandla tal från blandad form till bråkform och addera och subtrahera bråk. Efter påsklovet fortsätter vi med tal i bråkform och kommer även att arbeta med tal i decimalform.

I svenska har vi arbetat med att skriva en berättande text utifrån en eller två bilder.

Veckans Med-andra-ord-läxa i torsdags gick fin-fint! Tala-läxan till veckan efter lovet kommer att fungera på samma sätt. Beskriv ett ord med andra ord i 30 sekunder.

Nästa vecka är det påsklov.

Vecka 14:

Må 5/4: Annandag påsk. Lov.

Ti 6/4: 8.10-14:00 Slöjd, Engelska.

On 7/4: 8:10-14:15 Engelska. Idrott. Musik för halva klassen.

To 8/4: 8:10-14:00 Idrott. Läsläxa och talaläxan ska redovisas.

Fr 9/4: Bild. Musik för halva klassen.

Jag önskar er alla en riktigt skön helg och en Glad Påsk!💛🐣💕🌷

/Cecilia🐣

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *