Veckobrev v. 46-47

Hej!
Den här veckan har vi läst mycket. Vi har ju haft läsvecka på hela skolan. Riktigt härligt och mysigt och barnen har verkligen haft fint läsfokus!📚👏🍀🌟

Vi har även haft fortsatt fint fokus på lärandet i andra aktiviteter och ämnen. Så roligt! Vi är snabbt igång på lektionerna, det går snabbt att byta aktivitet under en lektion, samarbete fungerar fint, barnen är aktiva och delaktiga i genomgångar och det är roligt att se hur barnen tar ansvar för sitt arbete och hur deras kunskaper växer. 🌟🍀❤️

I Fy/Tk har vi arbetat med seriekoppling och parallellkoppling. Vi har undersökt och jämfört likheter och skillnader. På fredag i nästa vecka den 20/11 kommer vi att ha prov på området Kretsar kring el. I OneNote – NO Kretsar kring el – Mål och bedömning – Öva till provet finns information att läsa inför provet. Gå gärna in och läs tillsammans med barnen och låt dem förklara och berätta utifrån punkterna som finns där. Det finns också flikar att gå in på för att öva speciellt på det man behöver.

Barnen fick tidigare i veckan en läxa som handlar om el. Läxan ska vara klar på måndag 16/11. Uppgiften finns i OneNote  – Kretsar kring el – Uppdrag 10 – På spaning hemma.

I Samhällskunskap och området Lag och rätt, brott och straff har vi övat på att:

  • föra resonemang om vad konsekvenser för skadegörelse kan bli för individ, familj och samhälle.
  • beskriva vad som händer när skadegörelse har begåtts från brott till påföljd/straff.

I området är det många nya begrepp att lära sig. Dessa finns i OneNote – SO Lag och rätt.

Nedan är bilder från en film som vi tillsammans har sett. Barnen har lagt bilderna i rätt tidsföljd och skrivit en bildtext till där de använt begrepp som vi övar på.

I matematik har vi arbetat med vinklar.. Vi har övat på att uppskatta och rita följande vinklar; 30˚, 45˚, 90˚, 135˚ och 180˚. Också i matematiken är det nya begrepp att kunna. Vinkelben, liksidig-, likbent-, rätvinklig-,  spetsvinklig- och trubbvinklig triangel är några.

I svenska har vi arbetat med kapitel 2 i Vittnet. Vi övar på att läsa, förstå och att sammanfatta texten. Barnen har också gjort små figurer i lera. Det är personerna i boken som de har skapat. En uppgift i arbetet med att sammanfatta innehållet är att animera händelser. Det är full aktivitet och det ska bli spännande att se processen och sedan resultatet längre fram.

Barnen har också fortsatt att skriva sina berättelser. Tala-läxan till till nästa vecka är lite annorlunda än tidigare. Läxan är att kunna tala i 30 sekunder om vilka 5 föremål som man skulle ta med sig till en öde ö och varför man skulle ta med sig just de föremålen. Detta kommer vi sedan att arbeta vidare med i en skrivuppgift. Här ska man inte säga med andra ord utan man ska berätta , förklara och motivera de fem föremålen tydligt i 30 sekunder.

Läsläxan fortsätter som vanligt och ska vara klar på torsdag.

Cecilia I hälsar följande:

Engelska: denna vecka har vi arbetat med att skriva klart våra berättelser om Halloween, vissa elever har även till på tisdag på sig att lämna in sin berättelse hör gärna med ditt barn om fallet är så, så att ni kan hjälpa till om behovet finns. Vi har arbetat vidare med olika hör- och skrivövningar samt haft ett glosförhör. I nästa vecka kommer vi arbeta vidare med avsnittet som heter Happy birthday Frasier.”

Nästa vecka, v. 47:

Här kommer en länk till idrotten nästa vecka: Alle man ombord

Må 16/11: 8:30-13:50 Läxa om el – ”På spaning hemma”.

Ti 17/11: 8:10-14:00 Slöjd. Engelska – Läxa: Halloweensaga ska lämnas in.

Cecilia är på utbildning. Engin är i klassen.

On 18/11: 8:10-14:14 Idrott. Engelska. Musik för halva klassen.

To 19/11: 8:10-14:00 Idrott. Talaläxa och läsläxa ska vara vara klara.

Fr 20/11: 8:10-13:50 Bild. Musik för halva klassen. Prov i Fy/Tk.

Nu önskar jag er alla en riktigt skön och avkopplande helg!☀️🍁🍂🍄

/Cecilia🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *