Veckobrev v. 35-36

Hej på er!

Vilken fin start vi har haft på det nya läsåret! Glädje, fint samarbete och gemenskap i klassen och bra fokus! Heja er alla Höjdar-fyror!🌟❤️🍀

Under veckan har vi kommit igång med att arbeta i matteboken. Vi arbetar i Eldorado precis som tidigare med skillnaden att barnen nu skriver i räknehäften istället för direkt i boken. Vi började så smått öva på det under förra året vilket ser ut att ha gett resultat. De flesta har redan kommit igång riktigt bra med att skriva med tydlig struktur i sina räknehäften. Vi har också arbetat en hel det gemensamt med miniwhiteboards vilket ger alla möjlighet att vara aktiva, visa sina kunskaper direkt i undervisningen och även få direkt återkoppling. Vi har på det här sättet också arbetat med en del av uppgifterna i boken gemensamt.

Vi har också spelat spel i matematiken.

Några barn har tagit med sig matteboken och sitt räknehäfte hem för att jobba klart med veckans uppgifter. Påminn dem gärna att både mattebok och räknehäfte måste vara tillbaka i skolan igen på måndag.

Här ser ni planeringen i det första området i matematik.

I svenska har vi startat upp med att läsa Spring! Fanny, spring! som är skriven av John Reynolds Gardiner. Under läsningen övar vi läsförståelse och att reflektera utifrån texten med hjälp av citat. Vi arbetar också specifikt med att utveckla ordförrådet genom olika kortare övningar knutet till ord från boken.

I SO kommer vi under höstterminen  att läsa ämnena religion och historia. Vi startar med religion och området etik. Här kommer vi att samtala och resonera utifrån olika dilemman som kan uppstå i vardagen och vilka olika val som kan kopplas till detta och i sin tur vilka konsekvenser de olika valen kan få.

I engelska har klassen träffat Cecilia Iskander som kommer att undervisa i engelska under året.

Halva klassen har under höstterminen trä-och metallslöjd och träffar då Sven-Erik. Den andra halvan av klassen har textilslöjd och träffar Intidar som är ny lärare på skolan. Nästa termin  byter grupperna slöjdsort.

Sven-Erik har också klassen i bild.

Klassen har också haft musik och träffar då Jesper, som är ny lärare på skolan.

Jag, Cecilia S, undervisar i svenska/svenska som andraspråk, matematik, SO, NO och teknik.

Nästa vecka, v.36:

Start och sluttider är densamma som den här veckan.

Här ser ni idrotten för nästa vecka:

Flipp till Hungergames

Flipp till Kortleken

Nu önskar jag er alla en trevlig helg!🌸

/Cecilia🍀

Nedan info kommer från Sigtuna basket:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *