Veckobrev v. 19-20

Hej på er!

Vi har haft en bra och fin vecka med glädje, fokus och arbetsro. 💞🍀🌟

I matematik har vi arbetat med multiplikation av tvåsiffriga tal. Som vanligt arbetar vi tillsammans, i parprat och enskilt. Det märks att barnen har övat multiplikationstabellerna och att de har haft dem som uppdrag hemma. De flesta börjar nu bli riktigt säkra på de flesta tabellerna och märker också själva att det underlättar att kunna dem när man ska lösa andra lite klurigare uppgifter. Heja, heja! Bra jobbat!🌟👍

I engelska har vi bland annat arbetat med att samtala utifrån en bild. Det är verkligen roligt att höra barnen prata tillsammans. De använder ord, meningar och utmanar sig själva att uttrycka längre meningar. 🌟 Vi har pratat om hur det kan se ut på olika trappsteg utvecklingstrappan i engelska beroende på hur man uttrycker något på olika nivåer. T.ex.  a girl, I can see a girl, I can see a girl who is sitting on a chair, I can see a girl who is sitting on a chair in her room.

I NO-arbetet om kroppen har arbetet handlat om muskler och skelett.
Vad har skelettet för uppgift? Vilken muskel är störst? Vilken muskel är starkast?

För att undersöka våra muskler gick vi ut och gjorde fyra olika uppdrag; sitta i 90˚, göra benböj, hoppa långt och hoppa högt. Det var full aktivitet och barnen utmanade verkligen sig själva när de undersökte hur musklerna orkar jobba.

Nästa vecka, v. 20:

🍀Veckans Alla med-uppdrag är Att kunna fokusera på att göra det man ska.

🍀Veckans stjärnor är Hafso 🌟 och Christel S🌟.

Veckans idrott kommer att se ut så här:

Ti 12/5: Idrott utomhus. Kom ihåg idrottskläder, skor och handduk.

On 13/5: Friidrottsdag. Skolan börjar i vanlig tid kl.8:10. Vi samlas utanför vår ingång. Tillsammans promenerar vi till Midgårdsvallen där vi kommer att ha en friidrottsdag tillsammans med årskurs 6. När dagen är slut promenerar vi tillsammans tillbaka till skolan. Skoldagen slutar i vanlig tid kl.13:50.

Barnen ska vara klädda i idrottskläder för en dag utomhus. Det är viktigt att ha bra skor att kunna gå och springa i. Vi hoppas på vackert väder men håll gärna koll på väderleksprognosen och anpassa kläder efter väder.

Alla barn behöver ha med sig en tom plastlåda med lock att förvara pastasallad i som vi får från skolan. Alla barn behöver också ta med sig bestick och en vattenflaska med vatten. Man får också om man vill ta med sig lunchmatsäck hemifrån och en liten fika  t.ex. smörgås, bulle, kaka, saft eller frukt.

Ipads ska lämnas hemma denna dag.

Vi ser fram emot en rolig och härlig dag!☀️

To 14/5: Läsuppdrag och matematikuppdrag, multiplikation, ska komma med till skolan.

Fr 15/5: Pyjamasfredag😊

Jag önskar er alla en skön och härlig helg!🌷☀️

/Cecilia🌸

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *