Veckobrev v.18-19

Hej på er!

Vilket aprilväder vi har haft i veckan! Nu när vi kommer in i maj månad får vi hålla tummarna för att vi får varmare och soligare väder att kunna njuta av.☀️

I veckan har vi arbetat vidare med Den svarta handsken. Som ni säkert har förstått läser vi ett kapitel varje vecka. Boken är indelad i 10 kapitel och även tre delar. Vi har nu läst klart den första delen som berättas ur en persons perspektiv. Nästa vecka kommer vi att börja läsa del 2 och då kommer vi att få ta del av samma händelser men ur en annan persons perspektiv. Genom de olika personernas berättelser av samma händelse kommer vi att få veta mer om de olika personernas tankar och deras perspektiv på samma händelse.

Inför varje kapitel arbetar vi med ca 10 ord och uttryck från just det kapitlet. Sedan läser vi kapitlet tillsammans och därefter arbetar barnen enskilt med läsförståelsefrågor till texten. När vi nu hade läst klart den första delen hade vi också ett boksamtal. Barnen satt i små grupper om tre elever i varje grupp och samtalade utifrån ett antal givna frågor. I samtalet övade de på att tänka till om berättelsens handling, olika händelser och koppla det till sig själv och sin omgivning. Varje grupp fick också med sig ett samtalsstöd i form av börjor på meningar för att öva på att ställa frågor, ge kommentarer och fördjupa samtalen. Det var verkligen roligt och intressant att gå runt och lyssna på grupperna och deras samtal.

I matematiken har vi repeterat koordinatsystem. En aktivitet som här var uppskattad var att spela ”Sänka skepp”. Det är ett spel för två personer som ni också kan spela hemma. Varje spelare behöver var sitt rutat papper och en penna. I skolan fick barnen färdiga spelplaner att rita in sina skepp på men det går precis lika bra att rita dem själv. Här nedan ser ni det vi använde i måndags.

I nästa vecka kommer vi att arbeta med multiplikation av tvåsiffriga tal. Barnen har under några veckors tid fått i matematikuppdrag att öva på multiplikationstabellerna. Det är viktigt att kunna dem eftersom det underlättar när man ska multiplicera större tal och även lösa text- och problemlösningsuppgifter.

Nedan är information från förvaltningen:

Nästa vecka, v. 19:

🍀Veckans Alla-med-uppdrag är Att ha förståelse för olika viljor.

🍀Veckans stjärnor är Gabriella 🌟 och Theodor 🌟.

Inför tisdagens idrottslektion behöver ni se detta filmklipp. https://youtu.be/d44QCcetKPE

Ti 5/5: Idrott utomhus. Kom ihåg idrottskläder efter väder, skor och handduk.

On 6/5: Idrott utomhus. Kom gärna ombytt till skolan. Kom ihåg handduk och ombyte.

Läsuppdrag och multiplikationsuppdrag (pappersform) ska komma med till skolan.

Fr 8/5: Gammeldags fredag.🍀

Jag önskar er alla en fin Valborg, första maj och en trevlig helg!☀️🌷❤️

/Cecilia🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *