Veckobrev v.17-18

Hej!
Vilken fantastisk vecka vi har haft! Så engagerade, fina och glada barn, det är så roligt att komma till skolan och arbeta med klassen varje dag! 🌟❤️

Härlig sommarkänsla har vi också haft i veckan med solsken och värme. ☀️

I svenska har vi arbetat vidare med kapitel 4 i Den svarta handsken. Det är en spännande berättelse kan ni tro!

I NO har vi nu kommit igång med arbetet om kroppen. Barnen har fått skriva vad de vill veta om kroppen på postitlappar. Under arbetet ska vi försöka ta reda på deras frågor. Här ser ni några av alla barnens frågor.😊

I arbetet kommer vi bland annat att se olika programavsnitt om som handlar om kroppen. Den här veckan har det handlat om hjärtat, lungorna och blodomloppet. Vi har sett film, mätt pulsen i vila och efter ansträngning, samtalat om kroppen, läst text, svarat på frågor, arbetat med lucktexter och övat på ord och begrepp. Barnen är otroligt vetgiriga och det är verkligen roligt att arbeta tillsammans! 🌟🍀💕

När vi avslutade arbetet i SO om Nordisk mytologi önskade barnen att få arbeta med runskrift. Med det i åtanke planerade jag in en bilduppgift där de fick göra egna runstenar.

 

I matematik har vi arbetat med Kombinatorik. Också detta har de flesta tyckt varit roligt. Vi utmanade oss också och undersökte hur många handskakningar som behövs om 100 personer träffas och alla hälsar på alla.

Vi startade förstås med en enklare uppgift. Hur många handskakningar blir det om 4 personer träffas och alla hälsar på alla. Därefter utökade vi till 6 personer och därefter till 10. När vi har så låga antal personer så är det ju lätt att räkna ut det genom att rita eller skriva. Men när vi kommer upp i 100 personer så blir det både plats- och tidskrävande. Därför behöver man hitta ett mönster för att lättare kunna lösa problemet och därefter en generell formel. Detta är förstås på en hög nivå men genom att arbeta på detta sätt, från det enkla och stegvis gå vidare till mer abstrakt utvecklas problemlösningsförmågan. Till sist räknade vi också ut antal handskakningar om 200 personer respektive 1000 personer som skakar hand med varandra. Roligt!🌟🍀

Nästa vecka, v.18:

🍀Veckans stjärnor är Rafaela🌟 och Santiago🌟.

🍀Veckans Alla-med-uppdrag är Att kunna peppa varandra!🍀

Ti 28/4: Idrott utomhus. Inget ombyte denna dag.

On 29/4: Idrott utomhus. Kom gärna ombytt till skolan. Kom ihåg ombyte och handduk.

Läsuppdrag och matematikuppdrag, (multiplikationspapper) ska komma med till skolan. Hjälp gärna barnen att fylla i läsprotokollet i OneNote -Läsuppdrag egen bok – vecka 17-18.

To 30/4: Hattorsdag. 👒🎩

Fr 1/5: Lovdag. Första maj. (Skola och fritids stängt.)

Jag önskar er alla en riktigt skön och vilsam helg!🌷

/Cecilia🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *