Veckobrev v.11-12

Hej!

Vi har haft en toppenfin vecka!

Vi startade veckan med de nationella proven i måndags. Då var det muntligt prov i matematik som genomfördes i grupper om 3-4 elever. Idag avslutade vi veckan med muntligt prov i svenska. De allra flesta av barnen tycker att det har känts bra och har varit roligt att göra proven och är de har gjort sitt bästa.  I nästa vecka kommer vi att ha prov i matematik måndag, tisdag och onsdag. Heja heja alla i hela klassen!🌟🍀

I tisdags läste vi det första kapitlet i Den svarta handsken som är skriven av Ingela Korsell. Ord och uttryck som vi i detta kapitlet pratade extra om var bland annat; rymlig, enorm, bittra fiender, enad front, ligga en hund begraven, vara på sin vakt, lova på heder och samvete och förseglade läppar. På tisdag fortsätter vi med att läsa och arbeta med kapitel 2. Det ska bli spännande!

I arbetet med den nordiska mytologin har vi arbetat vidare med att lära oss mer om Yggdrasil och de olika gudarna som människorna trodde på. Barnen tycker att det är ett spännande område att arbeta med och det är roligt att höra spontana kommentarer som ”Det finns en karusell på Gröna Lund som heter Loke… och en som heter Balder…” ”Idag är det torsdag det är Tors dag…” Det visar på reflektion över det vi lär oss och spår från forntiden som finns i vårt språk.

Trädet Yggdrasil var en stor ask och i svenska har vi därför läst en faktatext om asken och vi fortsätter nästa vecka med att skriva faktatext.

På tisdagsidrotten har barnen under två veckor haft dans med Skapande skola. Här ser ni en liten glimt från tisdagens lektion:

https://share.icloud.com/photos/0bQaTEdtMIuxcAyTftlyap12w

Nästa veckas idrott ser ut så här:

Länken till onsdagens lektion hittar ni här.

Nästa vecka, v.12:

Veckans alla-med-uppdrag är Att vara sig själv.🍀

Veckans stjärna är Harald.🌟

Må 16/3: Nationellt prov i matematik.

Ti 17/3: Idrott. Kom ihåg idrottskläder, skor och handduk.

Nationellt prov i matematik för halva klassen. (grupp 2)

On 18/3: Idrott. Kom gärna ombytt till skolan. Kom ihåg handduk och ombyte.

Läsuppdrag, Nyckeln till skatten kap. 23 och matematikuppdrag ska komma med till skolan.

Nationellt prov i matematik för halva klassen. (grupp 1)

Fr 20/3: Cecilia är ledig.

Fredagsfinalen är Rocka sockorna.

Längre fram: Tisdagen den 31a mars kl.10.15 är det tänkt att klassen och andra 3:or ska ha en dansföreställning på Kulturum. Till föreställningen kommer varje barn få två biljetter att ge till föräldrar eller någon annan som de vill bjuda in. Som läget ser ut nu pga. coronaviruset är det osäkert om föreställningen kommer att kunna genomföras men gör ändå gärna en anteckning i era almanackor om föreställningen kommer att kunna genomföras.

Jag önskar er alla en skön och avkopplande helg!

/Cecilia🍀

 

 

 

2 svar på ”Veckobrev v.11-12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *