Veckobrev v. 10-11

Hej på er!

Det var roligt att komma tillbaka till skolan och träffa alla barnen igen efter sportlovet. Barnen verkade nöjda med sitt lov och taggade att sätta igång i skolan igen. Härligt!🌟💕

Innan lovet arbetade vi i matematik med olika enheter. Nu efter lovet har vi fortsatt arbetet med att mäta och räkna ut omkrets av olika geometriska figurer. Vi har även jämfört geometriska två-och tredimensionella figurer och samtalat om deras egenskaper. Här har vi använt oss av olika begrepp såsom hörn, sida, vinkel (spetsig, trubbig och rät), kant, sidoyta, längd, bredd och även namnen på de olika figurerna. Area är också något som vi har arbetat med.

Algebra tycker många av barnen är roligt och de hade fullt fokus och koncentration när vi arbetade med detta i veckan. Det gäller det att kunna räkna med bokstäver och ha full koll på likhetstecknets betydelse.

Tabeller och diagram är också något som vi har hunnit arbetat med.

I svenska kommer vi framöver att läsa en ny bok tillsammans på liknande sätt som vi har gjort med Edward Tulanes fantastiska resa. Barnen är väl inarbetade i arbetssättet och det har fungerat otroligt fint! I tisdags startade vi upp arbetet med den nya boken med att först pata lite kort om kojor av olika slag. Därefter fick barnen parvis arbeta med kapitelnamnen utan att ännu fått veta vad boken vi kommer att läsa heter. Det väckte stort engagemang och barnen fick fundera ut vad de tror att de olika kapitlen i boken kommer att handla om och i vilken ordning de kommer att komma. Därefter fick de jämföra och berätta för ett annat par om sina tankar och förutsägelser.

Vi har sedan arbetat vidare med att prata om, skriva och rita om kojor. På tisdag kommer vi att läsa och arbeta med det första kapitlet i boken. Det kommer att bli spännande!

I engelska har vi bland annat arbetat om olika sporter och andra aktiviteter som man kan göra. Här passade det bra med charader, vilket också barnen tyckte var roligt.

Vi har startat upp ett nytt arbetsområde i SO. Det handlar om den nordiska mytologin vilket brukar vara ett spännande område att läsa om. Barnen får berätta mer för er där hemma.

Nationella Proven

Nästa vecka kommer vi att starta med de nationella proven. I skolan har vi pratat en del om hur det kommer att gå till. Barnen är förstås lite pirriga men mest lugnt nyfikna och tycker att det ska bli spännande att sätta igång med dem.

I nästa vecka kommer vi att genomföra de muntliga delarna i både matematik och svenska/svenska som andraspråk. Vi startar på måndag och håller på under hela veckan. För varje elev kommer det att innebära två prov under veckan som kommer.

Här kan ni läsa information till vårdnadshavare från Skolverket om de nationella proven:

Informationsbrev_vardnadshavare_ak3_2019-2020-tryck.pdf

För er som önskar läsa informationsbrevet på annat språk så kan ni gå in på länken nedan, klicka vidare på ”Informationsbrev om provet i årskurs 3″ och till sist klicka på det språk som ni önskar läsa på.

Informationsbrev nationella prov olika språk

 

Nedan är en länk till en enkät inför upphandling av verksamhetssystem. Svara senast den 11/3.

https://app.emarketeer.com/resources/17918/My_Documents/Vrdnadshavarenkt_och_information_verksamhetssystem.pdf

Nästa vecka, v. 11:

Veckans Alla-med-uppdrag är Att säga förlåt när man gjort fel.

Veckans stjärna är Linnea.🌟

Idrotten kommer att se ut så här:

Klicka på länken nedan för att förbereda er inför onsdagens lektion.

Apor och lejon

Må 9/3: Nationella proven startar

Ti 10/3: Idrott inomhus. Kom ihåg idrottskläder, skor och handduk.

On 11/3: Idrott inomhus. Kom gärna ombytt till idrotten. Kom ihåg ombyte och handduk.

Läsuppdrag Nyckeln till skatten kap. 22 och matematikuppdrag ska komma med till skolan.

Fr 13/3: Fredagsfinalen är discofredag.💃🏻🕺

Jag önskar er alla en riktigt härlig helg!☀️

/Cecilia🍀

6 svar på ”Veckobrev v. 10-11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *