Veckobrev v.49-50

Hej!

Oj vad veckan har gått fort! Tiden bara rusar på, nu är det inte lång tid kvar innan det är dags för jullov. I skolan arbetar vi på för fullt, än är det en del saker kvar som ska hinnas med.

Vi har arbetat en hel del med jordgloben och kartan. 🌍 Det är roligt att se hur intresserade barnen är av att undersöka var olika platser finns. Vi använder kartbok, tittar på kartans färger och vad de betyder, övar på att söka i registret och sedan leta reda på var olika platser ligger. Världsdelar, världshav och väderstreck har vi övat tillsammans och på www.elevspel.se. Där kan barnen också gå in hemma och öva mer på världsdelar och världshav för att bli ännu säkrare.

 

I svenska har vi bland annat arbetat med läsförståelse av en text från ett tidigare nationellt prov för åk 3.

Många av barnen är nu färdiga med sina inspelningar av sina berättelser med ljudeffekter i iMovie. Om man inte är klar eller vill fila lite till för att förbättra sin inspelning behöver man göra det hemma så att inspelningen blir klar.

I matematik har vi arbetat vidare med bråk. Vi har arbetat med olika typer av uppgifter, också här en del tidigare provuppgifter. Något som är till stor hjälp när man arbetar med bråk är att rita uppgifterna så att man ser delar av helheter och antal tydligt. Uppdraget hem denna vecka är handlar om bråk och division.

Här är en kluring inför tisdag, då pratar vi tillsammans om hur man kan lösa uppgiften. Prova också gärna att göra egna liknande uppgifter som vi kan lösa i klassen.

Nästa vecka, v.50:

Veckans stjärna är Hannah.🌟

Idrotten nästa vecka kommer att vara:

Som ni ser åker vi och simmar på måndag. Vi åker med buss till simhallen direkt efter lunchen och kommer tillbaka till skolan och slutar i vanlig tid.

Må 9/12: Simning. Kom ihåg att packa med badkläder, handduk, tvål och gärna en frukt att äta efter simningen.

Ti 10/12: Nobeldagen. Kom gärna lite extra finklädd till skolan. På skolan kommer vi att uppmärksamma Nobeldagen på lite olika sätt under tisdagen och även övriga dagar under veckan.

Ingen idrott.

On 11/12: Idrott inomhus. Kom ihåg idrottskläder och handduk. I vanliga fall brukar idrotten vara direkt på morgonen men den här onsdagen kommer idrotten vara kl. 10:00. Vi startar skoldagen med lektion i klassrummet kl. 8:10.

To 12/12: Läsuppdrag, Nyckeln till skatten( kap 13), och matematikuppdrag ska komma med till skolan.

Fr 13/12: Lucia. Vi samlas tillammans med hela skolan för att se förskoleklassens Luciatåg på morgonen.

Jag önskar er alla en fin och stämningsfull helg och andra Advent!⭐️

/Cecilia 🍀

 

 

 

 

2 svar på ”Veckobrev v.49-50

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *