Veckobrev v. 47-48

Hej!

Åh så roligt att få besök av en riktig författare! I torsdags kom Pär Sahlin till oss och berättade om hur det är att vara författare och om några av sina böcker. I klassen hade vi förberett oss genom att tänka ut frågor till Pär som vi hoppades få svar på, och det fick vi. Det var ett inspirerande besök! Kul!

Vi har fortsatt att arbeta med Meddelande från rymden-berättelserna. Efter att ha utvecklat sina berättelser utifrån respons har barnen ritat bilder som stämmer med handlingen, övat på att läsa berättelsen med inlevelsefull röst. Nästa steg har sedan varit att spela in läsningen och lägga den i iMovie tillsammans med passande ljudeffekter. Vill man arbeta vidare med sin berättelse i iMovie hemma så går det bra. Det ska bli roligt att få lyssna på allas berättelser när de är färdiga!

Vi har också arbetat en hel del med läsförståelse under veckan. Vi har läst tillsammans, samtalat och svarat på frågor om olika texter. I dag, fredag, gjorde vi ett läsförståelsetest.

I matematik har vi arbetat med tabeller och diagram. Att läsa av och tolka informationen i stapeldiagram och cirkeldiagram. En del av barnen har också arbetat med linjediagram, vilket vi också kommer att fortsätta en del med under nästa vecka. Då kommer vi också att arbeta med bråk, vilket vi också har kommit in lite på i arbetet med cirkeldiagram.

I veckan har vi startat upp ett nytt arbetsområde i SO som bland annat handlar om jordklotet, världsdelar, karta och väderstreck. Vi har börjat med att titta på världskartan och vilka platser i världen vi i klassen känner till.

Nästa vecka, v. 48:

Veckan Alla-med-uppdrag är Att hälsa på någon du inte känner!

Veckans stjärna är Wilhelm.🌟

Ti 26/11: Idrott inomhus. Kom ihåg idrottskläder och handduk.
Ha klurat på detta matteproblem.

Tillsammans resonerar vi i skolan om olika lösningar som barnen har kommit fram till.

On 27/11: På onsdag kommer vi att träffa Naturskolan. Temat för dagen är teknik. Skoldagen börjar i vanlig tid kl. 8:10. Vi kommer att åka buss till &Art Valsta Simhall där naturskolepedagogerna kommer att ta emot mot oss. Under dagen kommer undervisningen att ske både inomhus och utomhus. Därför är det viktigt att ha kläder efter väder! Vi får lunch på plats. Barnen ska ta med sig en vattenflaska och om de vill får de ta med sig en liten fika. Skoldagen avslutas i vanlig tid i skolan.

To 28/11: Läsuppdraget, kapitel 11, och matematikuppdraget (multiplikation och divisionspapper) ska vara med till skolan.

Fr 29/11: Alla i F-6 samlas för adventssamling i matsalen på morgonen.

Fredagsfinalen är Black friday🖤.

Trevlig helg önskar jag er alla!😊

/Cecilia🍀

 

 

 

4 svar på ”Veckobrev v. 47-48

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *