Veckobrev v. 42-43

Hej!

Åh så skönt och avkopplande det är att vara i skogen! Höstvandringen med Naturskolan gick bra och vi fick lära oss en hel del saker om naturen om hösten. En av aktiviteterna under dagen var att leta efter blad från olika träd, svampar, mossor och bär. Vitmossa ser ju inte ut så som många tror och är inte så lätt att hitta, men går man på upptäcktsfärd och letar noga så kan man lyckas!😃

 

Idag har vi undersökt och sorterat våra fynd från naturen. Framöver kommer vi att arbeta vidare med att läsa och skriva faktatexter om olika lövträd.

Efter barnens önskemål har vi idag haft bild och gjort tavlor med lövtryck. Här övade vi på att blanda nyanser av höstfärger och att göra tryck.

Under årskurs två arbetade vi som ni vet med att skriva återgivande texter, vilket vi har fortsatt med under höstterminen. Barnen har givit varandra respons och utvecklat sina texter. Idag fick de i uppgift att skriva återgivande text om höstvandringen som de fick lämna in utan respons från kamrat. Detta för att också öva på att skriva text i form av bedömningsuppgift.

I veckan har vi också arbetat med klockan både i matematiken och på engelska. Vi har arbetat med multiplikation och division med 7:ans tabell och problemlösning av uppgiften på bloggen som barnen hade som uppdrag. Vi  kommer att fortsätta med liknande uppgifter nästa vecka. En uppgift som vi kommer att arbeta med tillsammans är den ni ser nedan. Klura gärna hemma innan vi arbetar tillsammans med den i skolan.

Nästa vecka, vecka 43:

Veckans Alla-med-uppdrag är Att hjälpa minst en kompis om dagen!

Vi har börjat med Veckans stjärna 🌟 igen. Först ut var Alexandra som var veckans stjärna🌟 den här veckan. Nästa veckas stjärna 🌟 är Julia.

På idrotten hälsar Jessica att inomhusidrotten smygstartar.

Ti 22/10: Idrott inomhus. Kom ihåg idrottskläder och handduk.

On 23/10: Idrott inomhus. Kom gärna ombytt till skolan. Kom ihåg ombyte och handduk.

Läsuppdraget, kapitel 7, och matematikuppdraget (klockuppgift) ska komma med till skolan. Barnen har fått hem klockuppdraget men jag lägger det även här:

Fr 24/10: FN-dagen.

Fr 25/10: Halloween-fredag (Inga masker)

Njut nu av en härlig helg alla barn och vuxna!🍄🍁🍂☀️

/Cecilia🍀

 

 

 

 

4 svar på ”Veckobrev v. 42-43

  • Vi kommer att åka till Naturskolan i slutet av november. Då kommer vi att vara med om en teknikdag.
   Visst låter det roligt!
   /Cecilia

  • Ja, det var en liten utmaning till er. Nu har vi löst den tillsammans i skolan. Gör gärna liknande uppgifter och ta med till skolan så vi får fler uppgifter att klura på!

   /Cecilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *