Veckobrev v. 39-40

Hej på er!

Veckan har fungerat fint, lite kortare än vanligt bara.

I svenska har vi arbetat vidare med att skriva återgivande texter om naturskoledagen. Barnen har hunnit ge och ta emot kamratrespons och att utveckla sina texter vidare utifrån den. Nästa steg är att skriva ut texterna och att rita en bild som passar till texten. Sen sätter vi upp texterna i klassrummet eller på väggen utanför vårt klassrum och kanske får de även en plats här på bloggen. Barnen har arbetat mycket fint och det är roligt att se hur mycket de kommer ihåg från det att vi skrev återgivande texter under vårterminen i tvåan. Tidigare har vi använt appen Skolstil när barnen har skrivit texter. Eftersom en stor del av eleverna nu skriver längre texter har jag introducerat Word där de nu fortsättningsvis kommer att skriva. De får då en bättre överblick över vad de skriver och vi kommer att kunna arbeta med att utveckla texterna på ett bättre sätt. Vi har också ordnat en mappstruktur i Onedrive så att barnen lär sig att spara på rätt ställe och hålla ordning på sina dokument. Det kommer de även att ha glädje och nytta av framöver.

I matematik har vi fortsatt att arbeta med subtraktion och textuppgifter. I läxa till nästa vecka har alla fått med sig ett arbetsblad som handlar om subtraktionsuppställning.

I NO har vi arbetat med att undersöka hur snabbt det tar att smälta en isbit. Barnen fick först tänka till om vilken metod de ville använda. Därefter smälte de isbiten och till sist gjorde de en reflektion om det var en lyckad metod eller om de skulle välja en annan metod om de skulle göra uppdraget igen.

På måndag är det dags för skoljoggen! Se till att barnen kommer ombytta redan på morgonen. Eftersom hela skolan är med finns det ingen möjlighet att duscha den dagen. Fritids hälsar att det blir toppen med springkläder även på fritids under eftermiddagen.🌟 Vi kommer ha gemensam uppvärmning på skolgården kl 12.00. Sedan går vi till ängen nedanför skolan där starten går ca 12.15. Har du möjlighet att komma förbi och heja på är du såklart varmt välkommen! Skoldagen slutar efter skoljoggen och fritids tar vid. En namnad vattenflaska är bra att ha med!

I samband med skoljoggen samlas springslanten in. Här finns informationsbrev till föräldrar om detta. http://www.skolidrott.se/Arrangemang/Skoljoggen/Skoljoggen/foraldrabrev/

Idrotten nästa vecka kommer att se ut så här:

Här kan barnen titta på en film om 36-leken så att de har en god förförståelse inför tisdagens lektion.

Vecka 40:

Må 30/9: Skoljoggen, ombytt på morgonen och namnad vattenflaska.

Ti 1/10: Idrott. Kom ihåg idrottskläder, skor och handduk.

On 2/10: Idrott. Kom gärna ombytt till skolan. Ta med handduk och ombyte.

Läsuppdrag och matematikuppdrag ska vara med till skolan.

Fr 4/10: Djurfredag

Nytt läsuppdrag och matematikuppdrag kommer med hem.

 

Jag önskar er alla en riktigt härlig helg!🍁🍎

/Cecilia🍀

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *