Veckobrev v. 36-37

Hej!

Der var så roligt att träffa så många av er på föräldramötet i tisdags. Tack för en trevlig kväll! 🍀😊🌸
På mötet så fick vi tips från Zoes pappa om en app som man kan ladda ner och i den lägga till de bloggar som man vill följa. Då kommer inläggen från de bloggar man följer i ett flöde vilket gör det lätt att hålla koll på vad som händer. Nedan finns två olika appar som ska fungera på detta sätt.
För IPhone: Bloglovin
För IPhone och Android: Feedly
Ni föräldrar som inte får mailmeddelanden om nya inlägg från klassbloggen och som skrev ner era mailadresser på föräldramötet har jag som administratör lagt till i bloggen. Jag vet inte om det fungerar men hoppas att ni nu ska få mail. Det kan vara så att ni först får ett mail där ni måste bekräfta att ni vill följa bloggen.
I engelska har vi övat vidsre på färger och kläder och barnen har övat att beskriva varandra på engelska. Först övade vi i helklass och sedan i mindre grupper för att öka talutrymme för alla barn. Vi har också övat genom att spela memory.
I matematik har vi övat både inne och ute. Addition och subtraktion med tresiffriga tal är i fokus. Det gäller att ha koll på siffrornas platsvärden i talen. Vi har tillsammans samtalat om olika strategier, sätt, att läsa uppgifterna på och barnen har delat med sig av sina tankar.
I torsdags startade vi upp med att läsa Nyckeln till skatten som kommer att vara barnens läsuppdrag varje vecka. Den bygger vidare på Diamantjakten som vi läste förra året. Läsuppdraget fungerar på samma sätt. Läxan kommer hem på torsdagar och ska komma tillbaka till skolan på onsdagar. Fyll i läsuppdraget i OneNote flik Läsuppdrag och sedan den vecka som är aktuell.
Barnen fick ta med sig Ipad och laddare hem igår, fredag. Det är viktigt att Ipaden kommer med fulladdad till skolan varje dag.
På idrotten har det bland annat varit naturbingo denna veckan. Härligt att få var ute i naturen så här i vackra september.
Nästa vecka:
Veckans alla med uppdrag är Att få någon att prata lite mer.
Ti: Elevledda utvecklingssamtal för halva klassen. Idrott utan ombyte denna dag.
On: Idrott utomhus.
Läsuppdraget ska vara med till skolan.
To: Nytt läsuppdrag kommer med hem.
Fr: Fredagsfinal denna vecka är Sportfredag.
Njut av en skön och avkopplande helg!🌸
/Cecilia🍀

2 svar på ”Veckobrev v. 36-37

  1. Cecilia kan jag få göra en skattjakt med hela klassen imorgon som Emma, vida och Julia gjorde förut och nu vill jag och Linnea göra en och vi har förberett allt.

    SNÄLLA SNÄLLA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *