Veckobrev v. 34-35

Hej!

Tänk att vi nu har varit igång en hel vecka i skolan. Vi har haft en riktigt bra skolstart!🌟 Det är roligt att komma igång igen tillsammans med alla barnen efter sommarlovet! Vi har hälsat Zoe, Santiago och Cellian välkomna till vår klass och vi hoppas att ni kommer att trivas hos oss!🍀💕🦒

Som de flesta av er säkert vet har vi bytt klassrum, nu är vi en trappa upp. Vi har kommit i ordning i klassrummet och känner oss redan hemma där.

Temat för läsåret är #thefuturestartswithme. På uppropsdagen samtalade vi om vad det betyder och vad det kan innebära. Barnen har ritat vad de gillar, tycker är viktigt och vad de vill arbeta med i framtiden. De har också fått berätta för resten av klassen om sina tankar. Här knyter vi till temat och vi kommer naturligt in på samband, orsker och konsekvenser. De som ännu inte är riktigt klara med sina bilder kommer att göra klart och berätta för resten av klassen i nästa vecka.

Under veckan har vi också arbetat med lärandestrategier som vi i klassen tycker är viktiga för att nå framgång nu, imorgon och i framtiden. Vi startade med några frågor som handlade om hur man kan se att en elev lär sig. Barnen fick först fundera enskilt och skriva ner sina tankar på postitlappar. Efter en stund arbetade de parvis, läste lapparna för varandra, sorterade dem, och la till fler tankar. Därefter fick de ytterligare en fråga att fundera kring. Den handlade om vad det leder till i framtiden.

Till sist delade alla med sig av sina tankar. Jag har sammanställt klassens tankar och vi har återigen läst och samtalat och även lagt till ytterligare ett par kloka tankar som kommit fram i våra samtal.

På detta sätt har barnen tillsammans formulerat och kommit fram till viktiga lärandestrategier som under året ständigt kommer att vara närvarande som en naturlig del i undervisningen och i vår skolvardag. Ni kommer att få ta del av dem i nästa vecka. Heja hela klass 3, tillsammans kämpar vi för att nå våra drömmar! 🍀🌟

I tisdags var vi i idrottshallen tillsammans med våra faddrar, klass 6. Det var en riktigt rolig stund med olika samarbetsövningar.

Annat som vi har arbetat med under veckan är att räkna ut antal pärlor att trä till klassens läshalsband, att skriva om ett gosedjur, att läsa en bok lånad i skolans bibliotek och att tänka och resonera om tal och samband mellan tal.

Ja, som ni märker, har vi hunnit med en hel del den första skolveckan. Härligt!

Nu längtar vi redan till nästa vecka, fast först ska vi ju alla ha helg förstås!

Nästa vecka, v.35:

Läsårets första Alla-med-uppdrag är att säga Tack med ett leende.😀

Vi läser nu enligt schema, start och sluttider ser ut på följande sätt:

Må: 8:30-14:15

Ti: 8:10-13:50 (Idrott utan ombyte eftersom det är det första tillfället på läsåret.)

On: 8:10-13:50 (idrott med ombyte)

To: 8:10-13:50

Fr: 8:10-13:50

Fredagsfinalen denna vecka är rolig fredag.

Nedan är en hälsning från idrottslärare Jessica:

V.35
Lektion 1 ”Under spanarens vingar” och Kullagömma
Lektion 2. Parbrännboll
Parbränboll har vi inte lekt förut så där får eleverna gärna titta på instruktionsfilmen i förväg.
Ha en skön helg! 🍀
Jessica

Nu önskar jag er alla en riktigt härlig helg!☀️

/Cecilia🍀

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *