Veckobrev v. 23-24

Hej!

Vilken schackturnering vi hade idag! Hela skolan åk fsk-7 spelade schack samtidigt i idrottshallen. Steningehöjdens första schackturnering fungerade strålande och det är något som vi vill göra fler gånger! Så roligt!🌟 Nu ska poängen räknas samman och på avslutningen på tisdag kommer den vinnande klassen att presenteras. Spännande!

Efter schackturneringen hade vi tårtplanering. Barnen är indelade i grupper om ca 5 barn/grupp. Deras uppgift är att samarbeta och planera en tårta tillsammans. Varje grupp får en tårtbotten från skolan. Sedan får de själva bestämma vad tårtan ska innehålla och hur den ska dekoreras.

Ingredienserna som barnen har kommit överens om att tårtan ska innehålla har de i uppdrag att ta med sig till skolan på tisdag då tårtan ska monteras och dekoreras. Barnen har skrivit små kom-ihåg-lappar med den ingrediens som de har ansvaret för.

Om man har ansvar för att ta med sig grädde måste den vispas hemma. Har man ansvar för en ingrediens som ska vara skivad måste det vara förberett hemma.

Vi har också börjat städa och plocka iordning i våra lådor. Det kommer vi att fortsätta med på måndag. Då kommer också en del arbete från året med hem så det kan därför vara bra att ta med sig en påse till skolan.

På måndag kommer vi också att städa Ipad. Ipad och laddare ska lämnas in till skolan inför sommarlovet.

Efter sommarlovet när vi börjar i årskurs 3 kommer vi att få en ny klasskamrat, Zoe.  Zoe kom och hälsade på oss i tisdags och vi hälsar henne varmt välkommen till oss! 🦒🤗🍀

Nästa vecka:

Må 10/6: Ingen idrott denna dag. Istället kommer den traditionella fotbollsmatchen mellan årskurs 6 och personalen att äga rum. Eleverna i övriga årskurser är publik.

Ipad och laddare ska lämnas in till skolan.

Om man har lånat böcker från skolans bibliotek ska de lämnas tillbaka.

Ta med en påse att ta hem arbeten i från läsåret.

Ti 11/6: Öppen scen, tårtbak och fika. På kvällen skolavslutning.

Efter den gemensamma avslutningen vill jag att vi i årskurs 2 samlas en liten stund i klassrummet så vi får möjlighet att önska varandra en glad sommar i lugn och ro. Därefter tar vi sommarlov! ☀️💕

Tänk på vår något kluriga trafik och parkeringssituation så passa på att gå, cykla eller samåka till avslutningen.

Nu önskar jag er en trevlig, skön och härlig helg!☀️🌷

/Cecilia🌸

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *