Veckobrev v.22-23

Hej!

Vi har haft en fin men kort vecka och här kommer ett lite kortare veckobrev.  Vi har nu i stort sett avslutat forntidsarbetet. Det har varit ett roligt och lärorikt arbetsområde och barnen har varit intresserade och lärt sig mycket. Härligt!

I programmeringsarbetet har vi bland annat övat på att få flera figurer att röra sig samtidigt men på olika sätt.

I matematik har vi övat på att uppskatta och mäta längd. Vi har bland annat känt på hur lång en meter är och mätt olika saker i klassrummet. Vi har pratat om enheternas förkortningar (m) meter, (dm) decimeter, (cm) centimeter, (mm) millimeter och pratat om vad prefixen betyder.

deci=tiondel, centi=hundradel och milli=tusendel.

1m=10dm=100cm=1000mm

Igår, tisdag, hade vi besök från Kulturskolan. Kulturskolans fantastiska lärare hade en insprerande föreställning för oss. För alla barn som är nyfikna på och intresserade av att veta mer om olika aktiviteter Kulturskolan har att erbjuda är varmt välkomna till Kulturskolans Öppet hus på måndag den 3/6 kl.18:00-20:00.

Nästa vecka:

Må 3/6: Idrott utomhus. Kom ihåg att packa med idrottskläder, skor och handduk.

On 5/6: Giraffdag. Hela skolan spelar schack tillsammans i skolans första schackturnering.

Läsuppdrag och uppdrag i matematik ska komma med till skolan.

To 6/6: Sveriges Nationaldag och lovdag.

Fr 7/6: Lov, fritids öppet

Trevlig helg önskar jag er alla!☀️🌸

/Cecilia🍀

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *