Veckobrev v.19-20

Hej!

Ni kan tro att att vi har haft en fin vecka! Vi började i måndags med att samtala om vad det innebär Att vara hjälpsam. Det var just det som var veckans Alla med-tema. Vi startade måndagen med att prata om vad det betyder och vi gjorde tillsammans en trappa för att synliggöra vad det innebär vilket också tydligt har synts i handling under veckan. Barnen har hjälpt varandra med många olika saker. Idag, fredag, var det flera barn som uppmärksammade hjälpsamma handlingar som någon klasskamrat gjort under veckan. 🌟❤️

Åh vad det är spännande att arbeta med hur människorna levde under forntiden. Vi har arbetat vidare med Stenåldern genom att se korta filmer, samtala, spela memory och göra skålar i lera på stenåldersvis. I forntidsarbetet arbetar vi ämnesövergripande med SO historia, bild, teknik och svenska.

Skålarna står nu i klassrummet och torkar.

I nästa vecka fortsätter forntidsarbetet både i klassrummet och utomhus tillsammans med Naturskolan på torsdag.

I matematik har vi bland annat arbetat med mönster och att lösa textuppgifter.

I programmeringsarbetet arbetar vi med att programmera i Scratch Jr. Ett roligt och uppskattat arbete. Be gärna era barn att visa er vad de har programmerat så långt. Vi fortsätter arbetet framöver.

Här kommer en liten glimt från torsdagens idrott.😊

Nästa vecka, v. 19:

Veckans stjärna är Alexandra.🌟

Veckans Alla med-uppdrag är Att kunna påverka.

Må 13/5: Idrott utomhus. Kom ihåg idrottskläder och skor att vara ute i och handduk.

On 14/5: Läsuppdrag och matematikuppdrag ska vara med till skolan. Nya uppdrag kommer med hem igen denna dag.

To 16/5: Forntidsdag tillsammans med Naturskolan. Skolan börjar som vanligt kl. 8:10. Vi samlas på morgonen utanför vår ingång. Naturskolan har ordnat med en abonnerad buss som kommer och hämtar oss på morgonen och skjutsar tillbaka oss till skolan när skoldagen är slut. Vi planerar att vara tillbaka i skolan ca kl. 14:00.

Vi kommer att vara utomhus och i skogen hela dagen. Därför är det viktigt att klä sig på ett lämpligt sätt utifrån väderleken. Tänk på att ha kläder och ordentliga skor/stövlar för att vara utomhus. Packa även med regnkläder vid behov.

Packa gärna ned ett sittunderlag. Man kan också ta en plastpåse som man lägger ett par tidningar i. Naturskolan ordnar lunch denna dag men barnen behöver ha med sig en egen flaska med vatten att dricka.

När man är på utflykt är det gott och trevligt att fika en stund så packa gärna ned en liten fika och gärna något varmt att dricka, till exempel varm choklad.

Vi kommer inte att använda Ipad denna dag så det är bra om barnen lämnar den hemma.

Fr 17/5: Fredagsfinalen den här veckan är Bak- och framfredag”.

Om några veckor är det dags för terminens Giraffdag. Giraffdagen innebär att hela skolan gör någonting tillsammans. 🦒🍀

Jag önskar er alla en riktigt skön och avkopplande helg!🌼

/Cecilia🍀

 

 

2 svar på ”Veckobrev v.19-20

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *