Veckobrev v. 17-18

Hej!

Det var roligt att träffa alla barnen igen efter påsklovet! Vi startade veckan med att prata om Världsbokdagen som var i tisdags. Vi fick också lyssna till Wilhelm som berättade om sin bok som han läst klart. På eftermiddagen fick de som behövde låna nya böcker följa med upp till skolbiblioteket för att lämna tillbaka sin utlästa bok och låna en ny bok. Vi fortsätter med läsuppdraget att läsa en stund varje dag.

På tisdag kommer vår speciallärare Lisa att göra en avstämning av barnens ordavkodning. Detta är något som hon gör varje år med alla elever.

Vi har startat upp ett nytt arbetsområde som handlar om Forntiden med fokus på Stenåldern. Barnen är intresserade och tycker att det är spännande att lära sig och prata om hur människorna levde för länge sedan. Vi har samtalat, läst och tittat på film. Under arbetet kommer vi att jämföra hur det var att leva på Stenåldern och hur det är att leva idag. Vi kommer också att jämföra likheter och skillnader mellan hur det vara att leva under Jägarstenåldern och Bondestenåldern, vilket vi påbörjat under veckan.

Den 16 maj kommer vi att vara tillsammans med Naturskolan och dagen kommer då att handla om just forntiden. Mer info om dagen kommer när det närmar sig.

Vi har under veckan fortsatt att läsa Handbok för superhjältar del 4, Vargen kommer. Vi fortsätter under några veckor framöver.

Strax innan lovet startade vi så smått med att arbeta med programmering och nu efter lovet har vi kommit igång på riktigt. Vi har arbetat med analog programmering och barnen har programmerat varandra, de har arbetat med att ge och följa stegvisa instruktioner och att lösa och skriva kod.

Här pågår det legoprogrammering. En person förklarar och ger instruktioner till den andra (datorn) om hur den stegvis ska sätta ihop legobitar. När man är klar jämför man och ser om det blev lika. Om det inte blev lika, vad behöver man då tänka på för att göra instruktionen tydligare så att datorn bygger rätt.

Nästa vecka kommer vi att arbeta med att ge och följa instruktioner i ett koordinatsystem och att göra och följa upprepade mönster.

Som ni förstår ingår programmering i flera olika ämnen, däribland matematik. I matematik har vi också arbetat med uppställning i addition, både utan och med tiotalsövergång. Vi har även arbetat med textuppgifter och signalord såsom tillsammans, sammanlagt, yngre, äldre, dyrare och billigare. 

Nästa vecka:

Veckan stjärna är Ferdos.🌟

Veckans Alla med- uppdrag är Att kritiskt granska. 

Må 29/4: Idrott. Packa ner idrottskläder och handduk.

Ti 2/5: Läsuppdrag ska komma med till skolan. Läsuppdraget kommer med hem samma dag.

On 1/5: Lovdag

To 2/5: Idrott. Packa ner idrottskläder och handduk.

Fr 3/5: Fredagsfinal crazy hairday för alla som vill.

Jag hoppas att vi alla får njuta av en skön och solig helg! 🌷☀️

/Cecilia🌸

 

 

 

1 svar på ”Veckobrev v. 17-18

  1. Cecilia jag längtar jätte mycket till nästa fredag för att då står det att man ska ha en konstig frisyr på sig och jag har vi aldrig gjort förut då Så känns det jätte jätte pirrigt. Hej då vi ses på Måndag. ⭐️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *