Veckobrev v.12-13

Hej!

Veckans Alla med-uppdrag har varit Att ta ansvar. Nästa vecka är uppdraget Att vara nyfiken.

Onsdagens simning gick jättebra, likaså resorna dit och hem. I simhallen tog Åsa, en av skolans idrottslärare, emot oss. Barnen övade på att hämta ringar från botten, att simma och att hoppa i vattnet från kanten. De barn som ville fick också prova att hoppa från trampolinen och hopptornet. Barnen var nöjda med dagen!😊

Det är roligt att åka iväg på små utflykter med klassen. De klarar det finfint! Måndagen den 1 april blir nästa utflykt. Då ska vi till Naturskolan igen och vid detta tillfälle kommer vi att vara ute i naturen på en vårvandring. Mer info om detta kommer i nästa veckobrev.

Sophia har nu gjort klart sin praktikperiod hos oss och i torsdags sa vi hej då och önskade henne lycka till med sina fortsatta studier. I onsdags var det vårdagjämning då planterade barnen tillsammans med Sophia solrosfrön. De står nu i fönstren i klassrummet och vi ska sköta om dem noga, iaktta och se när och hur det börjar växa framöver. I fönstren ligger det också sättpotatis som vi ska iaktta vad som händer med nu när våren kommer.

I matematik har vi arbetat vidare med bråk. Vi har också arbetat med talföljder.

I svenska arbetar vi med att skriva förklarande texter om jorden och universum.

Nästa vecka:

Veckans stjärna är Gabriella. 🌟

Veckans Alla med-uppdrag är Att vara nyfiken.

Vår nya idrottslärare, Jessica, började hos oss i torsdags. Vi hälsar henne varmt välkommen och hoppas att hon kommer att trivas hos oss! Från och med måndag kommer barnen att ha idrott som vanligt med ombyte och duschning efteråt.

Må 25/3: Idrott med ombyte. Kom ihåg att packa ned idrottskläder, skor och handduk.

On 27/3: Läsuppdraget, Diamantjakten kapitel 24, och matematikuppdrag ska vara med till skolan.

To 28/3: Nytt läsuppdrag, kapitel 25 i Diamantjakten, och matematikuppdrag kommer hem.

Diplomutdelning till vår skola.🍏

Fr 29/3: Fredagsfinalen denna vecka är prickig fredag.

Jag hoppas att ni alla får njuta av en fortsatt trevlig helg!☀️

/Cecilia🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *