Veckobrev v. 11-12

Hej på er!

Oj vad veckan har gått fort!

Onsdagens besök på Kulturum och deltagande i föreställningen Cirkus Finemang gick jättebra! Barnen framförde sin dans som de övat på dansen tillsammans med Eva-Karin från Kulturskolan. Det är ju lite speciellt att uppträda inför publik det kan kännas lite pirrigt innan man går upp på scen. Barnen framförde sin dans fint och sångerna som vi övat inför föreställningen kunde barnen jättebra. Efter föreställningen fick de beröm av Eva-Karin för att de sjöng med så bra i alla sångerna. Roligt, eftersom vi övat mycket!😊

I matematik har vi arbetat med bråk. Det har handlat om hel, halv och fjärdedelar. Men också om tredjedelar och sjättedelar. Vi har arbetat praktiskt och med övningar i boken. Lite klurigt till en början men efter att ha arbetat ett tag förstår nu de flesta och kan både jämföra olika bråk och skriva dem på mattespråket. Heja heja!

Här en liten glimt från arbetet med bråk.

I svenska har vi arbetat vidare med Diamantjakten. Den här veckan har vi läst kapitel 23. Det är inte långt kvar av boken nu, slutet närmar sig, och i veckans kapitel var det något försvunnet som kom tillbaka.

I svenska har vi också arbetat med att läsa förklarande text. Vi har arbetat med isärklippta stycken av en modelltext som barnen har fått sätta ihop igen.

Vi har arbetat parvis, i halvklass och hela klassen tillsammans. Tillsammans har vi tittat på strukturen för en förklarande text och språkliga drag. Vi har också tillsammans skrivit en gemensam text om varför vi har olika årstider i Sverige. I nästa vecka fortsätter vi arbetet och barnen kommer att få skriva egna förklarande texter som handlar om universum och jorden.

I fredags fick barnen veta att vi ska få en ny klasskamrat. Det är en flicka som heter Hafso som börjar hos oss redan på måndag. Vi ser alla fram emot att få träffa och lära känna Hafso och hoppas att hon ska trivas hos oss!🍀🦒🌸

Gå in på https://steningehojden.wordpress.com/och läs info från rektor Helena.

Nästa vecka:

Veckans stjärna är Vida.🌟

Veckans Alla med-tema är ”Att ta eget ansvar.”

Nästa vecka är det dags att rocka sockorna. 💚💛 Att rocka sockorna är enkelt! Genom att ta på dig olika strumpor hyllar du olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans kan vi förändra människors attityd och se till att alla är välkomna i vårt samhälle!

FN har utlyst den 21/3 till Världsdagen för Downs syndrom. Vi kommer på torsdag prata om detta och vad det innebär. En viktig del i vårt värdegrundsarbete på skolan. Vår fredagsfinal nästa vecka kommer vara att rocka sockorna då vi arbetat med det dagen innan. Vill man rocka på den riktiga dagen (torsdagen) så går det såklart också jättebra!🍀

Må 18/3: På måndag hälsar vi Hafso välkommen till oss. Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss!

On 20/3: På onsdag åker vi och simmar i simhallen i Sigtuna. Kom ihåg att packa ner badkläder, handduk och tvål. Vår simtid är på förmiddagen och vi kommer att vara tillbaka till skolan och äta lunch senare än vanligt. Packa därför gärna också ner en smörgås eller en extra frukt denna dag.

Läsuppdraget, Diamantjakten kapitel 23, och matematikuppdrag ska komma tillbaka till skolan.

To 21/3: På torsdag är det Sophias sista dag hos oss.

Fr 22/3: Nytt läsuppdrag, kapitel 24 i Diamantjakten, och uppdrag i matematik kommer med hem.

Vi rockar sockorna.💚💛

Cecilia är ledig och Matilda är vikarie i klassen.

Vi önskar er en fortsatt trevlig helg!😊

/Cecilia och Sophia🌸🌸

 

 

 

 

 

3 svar på ”Veckobrev v. 11-12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *