Veckobrev v. 10-11

Hej på er!

Det var roligt att träffa alla barn igen efter sportlovet! Veckans Alla med-tema har varit ”Att göra sitt bästa”. Vi har pratat om vad det innebär när man gör sitt bästa och tillsammans gjort en förmågetrappa för att synliggöra vad det kan betyda konkret. Vi har också pratat om hur det känns när man har gjort sitt bästa. En skön och stolt känsla som gör att man också kan känna sig nöjd med sig själv. Barnen har också arbetat på fint och gjort sitt bästa!🍀🦒💕

I veckan har vi fortsatt att arbeta med stjärnbilder. Vi har bland annat pratat om hur stjärnbilderna och berättelserna som är kopplade till dem har kommit till. Vi har också arbetat med hur det blir natt och dag och om varför vi har fyra årstider.

I svenska har vi arbetat vidare med rymdberättelserna som vi startade med veckan innan lovet. De flesta är färdiga eller snart färdiga med sina berättelser. Vi har också arbetat med de återgivande texterna om dagen hos Naturskolan som barnen skrev för ett par veckor sedan. Fokus vid detta tillfälle var att titta på språkliga drag för texttypen och barnen har markerat tidsord och värderande kommentarer i sina texter. Flera av texterna har vi hunnit sätta upp på väggen utanför klassrummet och snart kommer alla barnens texter att sitta där. Vi kommer att vara tillsammans med Naturskolan ytterligare en dag senare i vår. Då kommer barnen att fortsätta att öva på att skriva återgivande texter utifrån händelser och upplevelser den dagen.

I matematiken har vi arbetet med area. Här har barnen användning av sina kunskaper i multiplikation. Vi har arbetat med area utifrån till exempel hur många rutor som täcks av en figur. En del barn förstår direkt hur de kan tänka, andra behöver lite mer tid på sig. Om figuren är ”genomskinlig”, så alla rutorna inuti figuren lyser igenom, upplever de flesta barnen som en lätt uppgift att lösa. Uppgifter där figuren täcker över rutorna, så bara rutorna utanför bilden syns, är klurigare.

Vi fortsätter nästa vecka och kommer snart också in på området bråk i matematiken.

Här får ni en liten glimt från idrotten då vi lekte Kinesiska muren.

På onsdag åker vi till Kulturum för att vara med i Cirkus Finemang, vilket vi ser fram emot mycket! Inför detta har vi övat på sångerna vi ska sjunga en stund varje dag hela veckan. Barnen börjar kunna texterna riktigt bra och vi fortsätter att öva vidare i veckan som kommer fram till föreställningen. För alla som vill öva hemma kan ni gå in på länken nedan. Där finns alla sånger.

http://www.sigtunakulturskola.se/2019.html

Nästa vecka, v. 11:

Veckans stjärna är Emma.🌟

Veckans Alla med-tema är ”Att förstå konsekvenser”.

On 13/3: Skolan börjar och slutar i vanlig tid. Under dagen åker vi till Kulturskolan.

Läsuppdrag, Diamantjakten kapitel 22, och matematikuppdrag multiplikationstabell 5, ska vara med till skolan.

To 14/3: Läsuppdrag, Diamantjakten kapitel 23, och uppdrag i matematik kommer med hem.

Fr 15/3: Vi har Grön fredag. Alla som vill får ha något grönt på sig.

Njut nu av en skön helg alla barn och vuxna!☀️❄️

/Cecilia och Sophia🍀🍀

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *