Veckobrev v. 6-7

Hej!

Vi börjar med att berätta att det är studiedag på måndag. Det är ingen skola men fritids är öppet.

Nu till veckan som gått.
I tisdags hade vi en toppendag hos Naturskolan. Hela dagen var full av aktiviteter, upplevelser och lärande om universum. Vi fick se hur stort avståndet är från solen till Merkurius, vidare till Venus och därefter till Jorden och månen. Vi fick gå in i en rymdraket, åka till månen och sedan tillbaka. Vi tittade på stjärnhimlen och gjorde egna stjärnbilder. Vi fick uppleva hur det känns att hoppa på månen där gravitationen är 6 gånger så liten som på jorden. Vi fick tillverka svävande ballonger. En mycket lyckad dag tyckte vi alla som var med!🌟
Nu bygger vi vidare på kunskap som vi fick under rymddagen. Barnen har fått ett hemuppdrag som innebär att studera månen. Det har kommit hem i pappersformat och ni ser också den här nedan tillsammans med ett brev från Sophia.
I skolan har vi i svenska arbetat med att skriva återgivande texter om naturskoledagen. Vi har arbetat med struktur för återgivande text, skrivregler och språkliga drag (tidsbindeord och tempus). Många av barnen har blivit klara med sina texter och de som ännu har lite kvar att skriva kommer att få arbeta klart under kommande vecka.
I bild har barnen tillsammans visualiserat Big Bang med olika tekniker. I nästa vecka kommer vi att arbeta vidare med uppgiften. Det är roligt att se barnens kreativitet och samarbetsförmåga!
Vi har också lyssnat på och sjungit två sånger med koppling till rymden.
I matematik har vi arbetat vidare med multiplikation. Matematikuppdrag till på onsdag är 4:ans multiplikationstabell.
I Diamantakten har vi den här veckan läst kapitel 19 och det är också uppdraget till på onsdag.
Att springa hinderbana i idrotten är roligt och man övar motoriken. Detta har vi kunnat göra tre gånger under veckan.
Barnen brukar vara mycket duktiga på att ta med sig sina Ipads laddade till skolan men den här veckan har det varit flera Ipads som haft för låg laddning. Påminn gärna barnen hemma att sätta Ipaden på laddning så den har bra laddning när den kommer till skolan.
Nästa vecka:
Lova är veckans stjärna.⭐️
11/2: Studiedag. Ingen skola men fritids är öppet.
On 13/2: Läsuppdrag och matematikuppdrag, tabell 4, ska vara inlämnat.
To 14/2: Nytt läsuppdrag och multiplikationsuppdag kommer med hem.
Nu önskar vi er alla en fortsatt trevlig helg!
/Cecilia och Sophia☃️🍀❄️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *