Veckobrev v.5-6

Hej!

Nu har vi avslutat religionsarbetet och startat upp med ett nytt kunskapsområdei NO som handlar om universum. Sophia startade upp arbetet i torsdags med två lektioner där barnen bland annat fick fundera över vad de vet om rymden och vad de vill lära sig. Vi såg också en film om Big Bang.

På tisdag, i nästa vecka, kommer vi att åka till Naturskolan. Hela dagen kommer att handla om universum vilket ska bli spännande och lärorikt. Vi börjar skolan i vanlig tid. En buss kommer och hämtar upp oss direkt på morgonen. Lunch får vi på plats. Vi kommer att vara tillbaka i skolan igen ca kl.14:00. Barnen kan precis som en vanlig skoldag ta med sig en frukt att äta på rasten.

Vi fortsätter med multiplikation och division i matematiken. I veckan har vi arbetat med textuppgifter och räknehändelser. Vi har arbetat tillsammans och löst uppgifter och också formulerat egna räknehändelser till givna uttryck.

Barnen har fått med sig läxa i multiplikation hem. Det är tvåans tabell som vi övar just nu. Nästa vecka kommer läxa med fyrans tabell. Öva många gånger så att tabellen sitter. När man räknar tvåans tabell kan man tänka dubbelt.

Läsuppdraget den här veckan är kapitel 18 i Diamantjakten.

I helgen är det avlusningsdagar. Läs mer här nedan:

Nästa vecka:

Rafaela är veckans stjärna.🌟

Ti  5/2: Vi åker till Naturskolan.

On 6/2: Läsuppdrag (kap 18) och uppdrag i matematik (multiplikationstabell 2) ska vara med till skolan.

To 7/2: Nytt läsuppdrag, kapitel 19, och multiplikationstabell 4 kommer med hem.

Nu önskar vi er alla, barn och föräldrar, en trevlig helg!☀️❄️

/Cecilia och Sophia (lärarstudent) 🍀

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *