Veckobrev v. 45-46

Hej alla föräldrar!

Det var roligt att träffa barnen igen efter höstlovsveckan! Barnen verkade nöjda med sitt lov.

I veckan har vi arbetat vidare med olika geometriska figurer och objekt. Barnen har vikt kuber, tetraeder, rätblock och prismor i papper. I praktiskt arbete har de övat att förstå olika begrepp såsom kant, sidoyta, och hörn. Att kunna tänka vilka tvådimensionella figurer som behövs för att bilda olika tredimensionella objekt är också något som vi övat i detta arbete. Nu dekorerar de fint i vårt klassrum.

Vi har också arbetat med volym, dl och l. Hur mycket rymmer ett vanligt dricksglas? Hur många dl är lika mycket som en liter? Låt gärna barnen vara med i köket och hjälpa till med att mäta med dl- och litermått. Passa på i vardagen när ni till exempel ska hälla upp vatten till att koka pasta eller ris. Eller kanske baka en kaka tillsammans. Att få öva att läsa i ett recept hur stor mängd som behövs av olika ingredienser och att mäta upp dem är något som med fördel kan övas i vardagen som barnen har stor glädje och nytta av.

Samtidigt fortsätter vi med att öva addition och subtraktion. Vid utvecklingssamtalen satte eleverna mål i att bli säkrare inom detta och de har alla fått en läxa i matematik med sig hem. Läxan är kopplad till ett av målen och i nästa vecka kommer de att räkna snabbräkning för att se hur de ligger till i förhållande till målet.

I NO arbetar vi vidare med att väga olika föremål med en balansvåg. Först gör barnen förutsägelser om vad de tror och därefter väger de de olika föremålen och jämför deras tyngd. Här övar de bland annat på att genomföra systematiska undersökningar.

I torsdags hälsade vi Matilda välkommen till oss. Som jag skrev i förra veckobrevet så kommer Matilda att vara hos oss under 6 veckor framöver. I torsdags presenterade hon sig själv med hjälp av olika föremål och barnen fick också skriva brev till henne.

Varje vecka försöker jag hinna lyssna på alla barn när de läser ett stycke ur veckans läsuppdrag för mig. Den här veckan blev det annorlunda, då jag var sjuk i tisdags och på utbildning i fredags. Det var också därför det blev annorlunda med att läsuppdraget kom hem en dag senare än vanligt.

Nästa vecka:

Hannah är veckans stjärna.🌟

Må 12/11: Vi åker till Midgårdsbadet och simmar. Vår simtid är på idrottslektionen. Barnen ska ha med sig badkläder, handduk och en frukt eller smörgås. Vi kommer att äta lunch senare än vanligt, ca kl. 11:45, och därför vore det toppen om ni kunde skicka med barnen en extra frukt eller en smörgås.

On 14/11: Läsuppdraget (kap 9) och matematikläxan ska vara med till skolan.

To 15/11: Idrott inomhus, ombyte, skor och handduk. Nytt läsuppdrag (kap 10) och ett uppdrag i matematik kommer med hem.

Fr 16/11: Ta på dig något randigt om du vill.

Jag önskar er alla, barn och föräldrar, en riktigt trevlig helg!😊

/Cecilia🍀

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *