Veckobrev v. 42-43

Hej på er!

Veckan har fungerat fint och barnen arbetar på toppenbra!🌟🍀

Vi har nu kommit in i NTA-arbetet Balansera och väga ordentligt och barnen genomför uppdragen riktigt fint. Alla uppdrag ligger i OneNote där barnen också dokumenterar arbetet i bild och text. Veckans uppdrag har handlat om balans och tyngdkraft. Några ord och begrepp som vi övar att använda oss av är bland annat balans, tyngdkraft, tyngdpunkt, stödyta, hävarm, tyngd. Vi har varit ute på skolgården och gått balansgång och tänkt efter vad som händer när man tappar balansen och vad som gör att man återfår balansen. Att sätta ord på vad som sker och använda ord och begrepp är något som vi också övar på här. Barnen har tillverkat och designat egna mobiler som hänger i klassrummet. Här var det viktigt att få mobilens hävarmar (sugrör) att vara i balans (vågräta). Här arbetar vi både inom ämnena NO och teknik.

I matematik har vi genomfört en liten koll över barnens kunskaper inom området aritmetik. Detta är något som vi gör vid denna tid varje hösttermin.

Vi har också övat vidare på att räkna tiotalsövergång och kommer att fortsätta med det framöver. Vi kommer samtidigt att arbeta med geometriska figurer och massa. Det kopplar bra ihop med NTA-området där det finns naturliga beröringspunkter och vi kan arbeta med matematikinnehållet i ett naturligt sammanhang.

Nästa vecka:

Zamwa är veckans stjärna.🌟

Må: Idrott inomhus. Kom ihåg idrottskläder, inomhusidrottsskor och handduk.

On: Kom ihåg att läsuppdraget (kap 7) ska vara med till skolan.

To: Idrott inomhus. Kom ihåg idrottskläder, inomhusidrottsskor och handduk.

Nytt läsuppdrag (kap 8) kommer med hem.

Fr: Halloweenfredag. Man får klä ut sig om man vill men tänk på att inga masker får användas.

Vecka 46 (mån 12/11) kommer vi att åka till simhallen och simma. Under vecka 44 anordnar Sigtuna kommun simskola. För info och bokning se här.

Skolinspektionen har förlängt svarstiden till den 26/10 för er vårdnadshavare att svara på skolenkäten. Det beror på att det är för få som har svarat på enkäten. Om ni har tappat bort pappret med koden så hör av er till mig så får ni den igen. Era svar är viktiga för oss! Tack på förhand!

Jag önskar er alla en skön helg!☀️

/ Cecilia🍀

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *