Veckobrev v. 41-42

Hej på er!

Det känns som att veckan har gått fort och barnen har arbetat på fint!

Vi har kommit igång med NTA-temat Balansera och väga. Det första uppdraget handlade om att hitta tyngdpunkten i en pappersfjäril och balansera fjärilen på olika sätt. I det andra uppdraget tillverkade barnen lod och undersökte olika saker i klassrummet som är lodräta. Vi har också samtalat om tyngdkraft. Det är ett undersökande arbetssätt och barnen är intresserade och tycker att det är roligt. Vi dokumenterar arbetet i OneNote.

I matematik har vi arbetat med att förstå tiotalsövergång. Vi arbetar med pengar och med tallinjen för att förstå vad vi gör när vi räknar. När vi räknar tiotalsövergång är det viktigt att lära sig att använda talkamraterna istället för att räkna med hjälp av fingrarna eller uppåt/nedåträkning. Detta för att lära sig en hållbar strategi, en strategi som fungerar i ett utökat talområde. Öva gärna talkamraterna hemma, de är otroligt viktiga och för de barn som inte riktigt har automatiserat dem är det viktigt att fortsätta att öva tills de kan dem med flyt. (Talet 10 har talkamraterna 1+9, 2+8, 3+7, 4+6, 5+5) (Talet 9 har talkamraterna 1+8, 2+7, 3+6, 4+5)

Tisdagens vaccination gick strålande! Allt fungerade smidigt, lugnt och fint. Barnen var fantastiskt duktiga!

Vi har blivit inspirerade av Diamantjakten och skickar nu ut en egen klassnalle på uppdrag. Teddy heter nallen som fram tills nu har bott hos och tagits om hand av Alexandra. Christelle har fått i uppdrag av klassen att ta med sig Teddy på ett första äventyr i helgen. Sen hoppas vi att vår Teddy får följa med på många spännande äventyr som vi får följa på bloggen. 

Nästa vecka startar vi med Veckans stjärna 🌟. Först ut är Isak 🌟.

Gå in på rektorsbloggen och läs de två senaste inläggen. https://steningehojden.wordpress.com/

Här kommer också en påminnelse om att Skolinspektionenes enkät behöver besvaras före fredag den 19/10. Om pappret med koden som ni fick hem i förra veckan har kommit bort så hör av er till mig så får ni den igen.

Nästa vecka:

Det blir en vanlig vecka. Vi fortsätter med NTA-arbetet, arbetar vidare i matematiken, i svenska skriver vi färdigt berättande texter som vi påbörjat den här veckan.

Helena hälsar att idrotten från och med den här veckan kommer att vara inomhus.

Må: Idrott inomhus. Kom ihåg idrottskläder, inomhusidrottsskor och handduk.

On: Kom ihåg att läsuppdraget (kap 6) ska vara med till skolan.

To: Idrott inomhus. kom ihåg idrottskläder, inomhusidrottsskor och handduk.

Nytt läsuppdrag (kap7) kommer med hem.

Fr: Glitterfredag. Om du vill, ta på dig något glittrigt denna dag.

Ha en riktigt trevlig helg! ☀️

/Cecilia🍀

3 svar på ”Veckobrev v. 41-42

  1. Hej Cecilia!

    Jag har lakt Teddy i Solna nu och sen tittade vi om Teddy var kvar men han hade redan börjat att gå runt i värden!

    Hälsningar Christelle M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *