Veckobrev v. 36-37

Hej!

Tänk att det redan är fredag, veckan har gått fort! Barnen arbetar på jättefint och med härlig energi! Toppen!

I onsdags sprang hela skolan Skoljoggen och ni kan tro att barnen kämpade och utmanade sig själva. De peppade också varandra att orka lite till.  Härligt att se! Efteråt var alla trötta men också både nöjda och stolta över sina insatser. Fantastiskt bra jobbat hela klassen!🌟

I matematik arbetar vi med att addition och subtraktion i talområdet 0-100. Här är det viktigt att förstå siffrornas platsvärde i talen, ental och tiotal. Vi fortsätter att arbeta med detta framöver.

I svenska arbetar vi vidare med Diamantjakten och också med Handbok för superhjältar som vi läser högt ur och har textsamtal kring. I arbetet med nyckelpigan har klassen nu tillsammans skrivit en gemensam faktatext och utvecklat den. Nästa steg är nu att skriva egna faktatexter om nyckelpigan.

Vi har startat igång med engelska igen och vi har tittat på en film, English zone, där ord som god morning, good afternoon, good evening, good night, breakfast, lunch, dinner, … o’clock och time bearbetades.

Jag har hört att flera av barnen har börjat spela schack hemma. Jätteroligt! I skolan i förra veckan spelade vi Först över. Då spelar man bara med bönderna. Den här veckan har vi spelat Bondeschack och även introducerat kungen och tornet i spelet.

Nästa vecka:

Må 17/9: Idrott utomhus. Kom ihåg idrottskläder, bra skor och handduk.

On 19/9: Läsuppdraget ska vara med till skolan

To 20/9: Utvecklingssamtal, ingen idrott, nytt läsuppdrag (kapitel 3) kommer med hem

Fr 21/9: Utvecklingssamtal

Ha en riktigt skön och härlig helg alla barn och föräldrar! 😊

/Cecilia🌸

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *