Veckobrev v 23-24

Hej alla föräldrar!

Det var en lite kortare vecka med ledig Nationaldagsonsdag. Vi har avslutat pågående arbeten, börjat plocka ihop, göra i ordning och avsluta inför sommarlovet. Alla barnens Ipads är nu kvar i skolan och många har också har lämnat in laddaren som hör till Ipaden. De barn som har sin laddare kvar hemma behöver ta med sig den till skolan på måndag. Läsmapparna är också kvar i skolan. De kommer hem igen till hösten när vi sätter igång med nya läsuppdrag.

I fredags morse hade vi Öppen scen i matsalen. Alla som ville och hade anmält sig uppträdde. Från vår klass var det flera som ställde upp med dans, instrumentspel och sång. Roligt! Lite pirrigt var det nog för några och alla klarade det toppenbra! Det är modigt att uppträda inför en stor publik men det är en härlig känsla när man har klarat det! Att vara en bra publik är också jätteviktigt. Också det fixade barnen galant!

Som ni alla vet så drabbades ett av flerbostadshusen nära skolan av brand i måndags eftermiddag. I tisdags morse startade vi därför dagen i klassrummet med att prata en stund om vad som hade hänt. Därefter hade vi en vanlig skoldag.

Nästa vecka:

Måndag 11/6: Kom ihåg Ipadladdare till skolan.

Tisdag 12/6: Sexorna har sin avslutningslunch. Alla andra klasser grillar korv till lunch ute på skolgården. Innan avslutningslunchen möter 6:orna skolans personal i en fotbollsmatch. Resten av skolan är hejarklack!⚽

Onsdag 13/6: Sista skoldagen innan sommarlovet. Ingen idrott denna dag. Vi monterar och dekorerar tårtor på förmiddagen. Efter lunch har vi tårtkalas. Skoldagen slutar kl. 13:00.

Alla barn är indelade i grupper om 6 elever. De har under veckan samarbetat, planerat och kommit överens om hur deras tårta ska se ut. De har också kommit överens om vem som ansvarar för att ta med sig olika ingredienser som de behöver till tårtan. De flesta barn har skrivit en ”kom-ihåg-lapp” till sig själva. Den som ansvarar för grädde måste förbereda genom att vispa hemma och har man ansvar för vaniljkräm måste den blandas hemma. Frukt och bär behöver sköljas hemma. Fråga era barn vilken ingrediens de ansvarar för.

Här pågår planering i två av tårtgrupperna.

Skolavslutningen är på kvällen på onsdag den 13/6. Barnen samlas i klassrummet kl. 17:45 medan ni föräldrar tar plats ute på skolgården. Skolavslutningen börjar kl. 18:00. Efter avslutningen är det sommarlov!

Övrigt:

Gå in på rektorsbloggen och läs följande inlägg om specialkost inför kommande läsår.

https://steningehojden.wordpress.com/2018/05/30/information-om-specialkost/

 

Jag önskar er alla en härlig helg!🍀☀😊

/Cecilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *