Veckobrev v. 21-22

Hej!

Vad vi har väntat på att fjärilarna skulle krypa ut ur sina puppor. Plötsligt i torsdags så hade den första fjärilen klättrat ut och vecklat ut sina vingar. Vi såg inte när det hände, plötsligt var fjärilen bara där. Idag, fredag, har flera fjärilar kommit ut. Vi har till och med haft lyckan att få se en liten stund av det spännande ögonblicket. Det var magiskt!

Fjärilarna har fått sockervatten och päron att äta. Vi har också satt in lite blommor så att de ska trivas i fjärilshotellet. Barnen är så intresserade och lär sig massor! De använder sig av ord och begrepp. Den här veckan har vi arbetat vidare med fjärilens livscykel. I nästa vecka kommer vi att studera de färdigutvecklade fjärilarna mer ingående. Vi kommer också att prata mer om näringskedjor

Alla barn har nu berättat om vad de fått veta i sina intervjuer om ett yrke. Kompisarna har lyssnat och övat på att ställa frågor till den som berättat. Vi kopplade också skrivande till uppgiften och alla har skrivit om sitt drömyrke och fått motivera varför det är deras drömyrke och om yrket är viktigt, i så fall varför. Några av de drömyrken som barnen har är polis, militär, lärare, hundskötare, tandhygienist, sångerska, frisör, youtuber och flygvärdinna.

I matematik har barnen använt sina bilder som de hade i matematikuppdrag till i onsdags. I appen Explain Everything har de gjort inspelningar där de visar och förklarar vad symmetri är.

Vi fortsätter med geometri och matematikuppdraget till nästa vecka är:

Vi har under året arbetat med berättande texter och nu i veckan fick barnen i uppgift att skriva en berättelse med rubrik, inledning, problem, lösning och avslutning. De skulle också tänka på att använda olika tidsord i sina texter. Vi har utifrån texterna sedan arbetat med kamratrespons, att utveckla texterna och att göra självreflektioner om vad som är nästa steg i berättelseskrivandet.

Nästa vecka, v 22:

Vi arbetar vidare och avslutar de pågående arbetsområden. Fjärilsarbetet fortsätter under veckan och kommer att avslutas med att vi släpper ut fjärilarna i det fria någon gång under veckan.

Måndag 28/5: Storsamling i matsalen en stund innan tiorasten. Denna vecka är vänliga veckan och Storsamlingen kommer att vara en gemensam igångsättning för hela skolan.

Tisdag 29/5: Hela skolan har Giraffdag. Vi kommer då att arbeta tillsammans med våra faddrar.

Onsdag 30/5: Idrott utomhus. Kom ihåg kläder efter väder, bra utomhusskor och handduk. Läsuppdrag och matematikuppdrag ska vara med till skolan.

Torsdag 31/5: Vi fortsätter på samma sätt med läsningen fram till sommarlovet och nytt läsuppdrag kommer med hem denna dag.

Fredag 1/6: Storsamling med hela skolan som avslutning på Vänliga veckan.

Nytt matematikuppdrag kommer hem.

Vecka 23-24:

Onsdag 6/6: Nationaldagen och lovdag

Fredag 8/6: Öppen scen för hela skolan på morgonen. Alla elever som vill får uppträda.

Onsdag 13/6: Sista skoldagen och skolavslutning på kvällen.

Jag önskar er alla en riktigt härlig helg! ☀

/Cecilia

 

 

 

 

1 svar på ”Veckobrev v. 21-22

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *