Veckobrev v. 19-20

Hej!

Mycket av skolarbetet under denna korta vecka har handlat om våra fjärilslarver. Barnen tar hand om sina fjärilslarver, några har gett sina larver namn. Fjärilslarverna växer fort, från i fredags när de kom till oss till i måndags hade de fördubblat sin storlek. Inte illa! Vi har hunnit med att göra flera uppdrag, dokumenterat, sett film om fjärilar, samlat fakta, tittat på fjärilens livscykel och näringskedja.

I matematiken har vi i samband med fjärilarna arbetat med symmetri. Fjärilar är ju symmetriska. Idag ritade och färglade vi fantasifjärilar med mönster som var symmetriskt. På tisdag i nästa vecka, den 15/5, är ni alla välkomna till skolans Höjdareftermiddag. Då kommer ni bland annat att få se våra blivande fjärilar som vi tror har blivit puppor då. Vi hoppas att så många som möjligt av er har möjlighet att komma en stund denna eftermiddag! 🍀

De flesta hade gjort uppdraget om att intervjua en person om hens yrke. De barn som inte gjort det än måste göra uppdraget till nästa vecka. Då kommer barnen att få berätta för varandra om vad de fick veta i sina intervjuer.

Många barn tycker att det är roligt att få välja bok att läsa. Några barn hade läst ut sina böcker och har börjat eller skrivit klart ett boktips. http://höjdarna10.se/vara-boktips/

När man har läst klart en bok väljer man en ny bok som man läser på samma sätt.📚

Nästa vecka:

Måndag: Vi har friidrottsdag för åk f-3. Skolan börjar som vanligt kl. 8:30. Efter samling i klassrummet promenerar vi till Midgårdsvallen för en rolig gemensam dag. Alla ska vara ombytta till idrottskläder (kläder efter väder) när man kommer till skolan på morgonen. Det är viktigt att ha skor som är lätta att springa i. Under dagen kommer vi att ha olika friidrottsgrenar. Vi får lunch från skolan men alla måste ta med sig en burk med lock att lägga maten i, bestick att äta med och en vattenflaska. Packa i en ryggsäck som är lätt att bära. Lunchen från skolan kommer att vara pastasallad.

När man är ute och rör på sig är det bra att fylla på med lite extra energi. Vi skrev i det tidigare inlägget att man gärna fick ta med sig en frukt. Vill man får man också ta med sig lite fika. Det kan vara saft och bulle, eller någon kaka. Det som i affären finns på kakhyllan är ok men inte det som finns på godishyllan.

Dagen avslutas i skolan kl. 14:00.

Tisdag: Ni är alla varmt välkomna till Höjdareftermiddagen! Vi startar kl. 15:00 och har drop in på till kl. 17:30. Era barn kommer att visa er runt på olika aktiviteter i skolan och på skolgården. Det kommer också att finnas fika till försäljning. Om man vill bidra med fikabröd skickar man med det till skolan på tisdag morgon. Pengarna går till åk 5 som ansvarar för fikaförsäljningen. Vi ser fram emot en trevlig eftermiddag! Varmt välkomna!🍀

Onsdag: Läsuppdraget lämnas in. Inget uppdrag i matematik denna vecka.

Torsdag: Nytt läsuppdrag kommer med hem. Uppdrag i matematik kommer hem. Den här gången kommer det att vara på Ipaden.

Fredag: Sportfredag. Kom lite sportig till skolan om du vill.

Nu hoppas jag att ni alla får en skön och sommarvarm helg!

/Cecilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *