Veckobrev v 8-9

Hej på er!

Det är sportlov och jag hoppas att ni alla har det bra! Veckobrevet kommer lite senare än vanligt den här gången.

Vi hade en fin vecka innan lovet. Som vanligt startade vi upp veckan med Alla med. Veckans uppdrag var att uppmärksamma, berömma och göra positiva saker för andra så att man kunde samla på så många tack som möjligt. I bilden ser ni små glimtar från arbetet med veckans uppdrag.

I fredags avslutades Alla med med gemensam storsamling i matsalen. Tillsammans sjöng hela skolan sånger som vi övat på, både själva i klassen och tillsammans med våra faddrar, under veckan. Det är roligt att sjunga tillsammans, man blir glad!

Alla med-projektet avslutades men vi kommer att fortsätta det viktiga arbetet med värdegrunden!

Barnen har säkert visat er Alla med-reportaget som var med i det senaste numret av Lärarnas tidning. Tillsammans har vi läst det i skolan. Reportaget finns också att läsa här: http://lararnastidning.se/vardegrund-ska-visas-i-handling/

I matematiken har vi arbetat vidare med att förstå siffrornas platsvärde i tvåsiffriga tal. Vi har betat med tallinjen, hoppat framåt och bakåt och tittat på vad som händer mellan hoppen. Vilka mönster kan vi se? Matematiken är ju uppbyggd av mönster och samband vilket  är viktigt att få syn på och förstå för att utveckla en god matematisk förmåga.

I faktatextarbetet har nu nästan alla barnen skrivit klart sina texter. De sitter uppe på väggen utanför klassrummet. Kika gärna förbi vid tillfälle. Texterna ligger också under svenska faktatexter här på bloggen. Barnen har utmanat sig själva och de har arbetat engagerat! I arbetet har vi även kopplat till bildämnet. Stegvis och mycket noggrant har barnen ritat igelkottar till sina texter. De blev alla nöjda och stolta över sina färdiga bilder!

Vi kommer att arbeta vidare med att läsa och att skriva faktatexter om djur framöver. Ni ska veta att det är oerhört inspirerande och roligt att se framstegen som barnen gör under arbetets gång!

I engelska har vi tittat på ytterligare ett avsnitt av Pick a colour. Den här gången var det animals som var i fokus.

Under veckorna som OS har pågått har Helena på idrotten haft OS-tema på idrotten och det har också varit ordnade OS-rastaktiviteter. Det har märkts att eleverna har uppskattat detta. Kul!

Vecka 9: Sportlov

Vecka 10:

Onsdag: Idrott inomhus. Kom ihåg idrottskläder och handduk.

Läsuppdraget (kap 19) och uppdrag i matematik ska lämnas in.

Torsdag: Nytt läsuppdrag (kap 20) och matematikuppdrag kommer hem.

Jag önskar er alla fortsatta fina och härliga vinterdagar!☃❄✨

/Cecilia

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *