Veckobrev v 6-7

Hej på er!

Veckan startade med att vi hade besök från Lärarnas tidning. Roligt och spännande! Vi startade upp och arbetade med veckans Alla med-uppdrag precis som vi brukar på måndagsmornar. När Alla med-reportaget kommer i tidningen kommer alla barn att få med sig artikeln hem.

Veckans uppdrag löd: Att komma överens om en gemensam aktivitet som alla i klassen kan vara med i.

Under veckan har barnen sedan arbetat i grupper, samarbetat och övat samtalsteknik för att komma överens om ett aktivitetsförslag som de presenterat för klassen. Därefter fick alla barn en postitlapp att fästa vid den aktivitet som de ville lägga sin röst på. De fick fästa sina post-it- lappar på tavlan och på så sätt gjorde vi ett gemensamt stapeldiagram.

Leken som fick flest röster heter Maffia. Den har vi lekt tillsammans i klassrummet. De övriga fyra aktivitets-förslagen kommer vi också att leka tillsammans under de kommande veckorna.

I matematik arbetar vi med tiotal och ental och siffrornas platsvärde. Vid veckans snabbräkning var det tummen upp på de flesta hålll och många av barnen var verkligen nöjda och stolta över sina framsteg. Härligt! Heja, heja, nu kämpar vi vidare och klättrar vidare på utvecklingstrappan!

Klockan börjar många nu bli säkrare på och vi övar vidare för att befästa hel, halv, kvart i och kvart över men också övriga klockslag.

I svenska arbetar vi vidare med att läsa och skriva faktatexter om igelkotten. Snart kommer ni att kunna läsa mer om vårt faktatextarbete under fliken svenska.

I engelska har vi sett avsnitt 6, What I like, i serien Pick a colour.

Nästa vecka:

Vi arbetar vidare med att skriva faktatexter om igelkotten. Nu är det dags för barnen att skriva sina egna texter.

I matematiken arbetar vi vidare med tvåsiffriga tal. Vi kommer också arbeta en del med tallinjen.

Tisdag 13/2:

  • Daniel Mendoza kommer till skolan och träffar alla klasser under en lektion. På eftermiddagen/ kvällen kl. 17:30 – 19:00 håller han en föreläsning för er föräldrar i matsalen. Jag hoppas att så många som möjligt av er har möjlighet att komma! Varmt välkomna!

Onsdag 14/2:

  • Idrott inomhus. Kom ihåg idrottskläder och handduk.
  • Läsuppdrag (kap 17) och matematik-uppdrag ska lämnas in.

Torsdag:

  • Nytt läsuppdrag (kap 18) och matematik-uppdrag kommer med hem.

Trevlig helg önskar jag er alla! 🍀

/ Cecilia

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *