Veckobrev v4-5

Hej!

Vilken vecka vi har haft! Ni föräldrar har varit och lyssnat, samtalat med och deltagit i era barns elevledda samtal. Visst klarar barnen det fint att berätta om sina framsteg och om vad som är deras nästa steg i utvecklingen! 🌟🌟🌟Tummen upp för alla elever och tack till alla er föräldrar som tagit del i era barns utveckling!👍😊 Några av barnen hade oturen att vara sjuka under samtalsdagarna. Jag hör snart av mig med förslag på nya tider så barnen kan ha sina samtal så snart som möjligt.

Nu jobbar vi vidare mot målen som vi kommit överens om. I torsdags hade vi terminens första snabbräkning. Barnen rättar själva och får då direkt veta hur det har gått och om de gjort framsteg sen sist. Det var tummen upp på de flest håll och nu jobbar vi vidare för att klättra vidare på utvecklingstrappan. Att automatisera räknandet och att kunna räkna med flyt är viktigt och vi kommer att hålla i och jobba med det under vårterminen, samtidigt som vi arbetar med talområdet 0-100, med ental och tiotal.

I mappen med läsuppdraget har alla barn också fått hem ett matematikuppdrag, snabbräkningspapper, att öva på hemma. Att öva digitalt går också bra. Gå in på http://ovningar.nok.se/default.cshtml?pid=21

Där finns många bra övningar på olika nivåer. Talkamratsträning, addition och subtraktion i talområdet 0-10, 0-20, 0-100, tallinjen m.m.

Hur många stickor har ni? Det var en uppgift som vi arbetade med under en av matematiklektionerna i veckan. Det är intressant att iaktta hur barnen tar sig an uppgiften och samarbetar. Vi samtalade om olika strategier för att räkna stickorna, kontrollräkna och hur man kan hjälpa minnet om man skulle tappa bort sig. Det tar ju lång tid att räkna alla stickorna från början igen om man tappar bort sig mot slutet. Vi kom fram till att ett bra sätt kan vara att göra högar med 10 stickor i varje hög.

 

Veckans ”Alla med”-uppdrag har varit: Att säga hej till någon i skolan och fråga om du kan hjälpa till. Vi startade upp genom ett litet rollspel mellan mig och Vera och efterföljande gemensamt samtal i klassen. Barnen fick sedan komma med förslag på olika situationer när man kan hjälpa någon annan.

Barnen har sedan i halvklassgrupper tillsammans med Vera spelat rollspel utifrån de olika situationerna.

Har också ni där hemma fått hjälp med olika saker i veckan?

Nästa vecka:

Måndag 29/1: Från och med idag har vi en ny skolingång. Läs och se film om detta på rektorsbloggen. https://steningehojden.wordpress.com/

Tisdag 30/1: Jag är på utbildningsdag. Vera är i klassen med barnen.

Onsdag 31/1: Idrott inomhus. Kom ihåg idrottskläder och handduk.

Läsuppdraget ( kap 15) och matteuppdraget ska lämnas in.

Torsdag 1/2: Nytt läsuppdrag och matteuppdraget kommer hem.

Ett annat inlägg på rektorsbloggen handlar om den nya lag som trädde i kraft 1 januari i år som handlar om spridning av bilder med sexuell karaktär på nätet. Läs mer https://steningehojden.wordpress.com/2018/01/26/information-fran-polisen-till-alla-grundskolor/

Nu önskar jag er alla barn och föräldrar en skön och avkopplande helg!☀️

/Cecilia

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *