Veckobrev v.41-42

Hej på er!

Vi har haft en fin vecka! Det är verkligen roligt att komma till skolan varje dag och träffa alla era fina och härliga barn! 😊

I matematik har vi pratat om och arbetat med sambandet mellan addition och subtraktion. Vi har arbetat med talfamiljer.

3 + 2 = 5    2 + 3 = 5     5 – 2 = 3     5 – 3 = 2

Vi har också arbetat med en hel del färdighetsträning i talområdet 0-10.

I onsdags blev det inte idrott som vanligt. Vi fick planera om lite grann eftersom Helena var borta. Solen sken och det var en fin höstdag så vi passade på att gå ut i skogen. Där arbetade eleverna med uppdrag att samla naturföremål och skapa ett höstkonstverk. De har dokumenterat med Ipad och vi kommer att arbeta vidare med det i veckan som kommer. Är man uppmärksam när man är ute i naturen kan man upptäcka och få syn på små djur. Här var det en ekorre som fångade intresse och uppmärksamhet.

Idrottslektionen fick barnen igen idag, fredag, när Helena var i klassen. Jag var hemma för vård av barn. Det blev olika lekar utomhus.

Vi har nu arbetat med läsuppdragen under ett antal veckor. På onsdagar lyssnar jag på varje barns läsning. På torsdagen läser vi och arbetar med det nya kapitlet som kommer hem som läsuppdrag. Vi arbetar då vid olika stationer. Vid bananbordet läser alla barn ett stycke tillsammans med mig. Vid de andra stationerna arbetar eleverna med olika uppgifter och övar läsning på olika sätt. Ibland arbetar de parvis, ibland enskilt. Barnen har kommit in i arbetet fint, de vet hur det går till, vad de ska göra och öva på och har fokus på sina uppgifter!

 

I NTA-arbetet har vi arbetat med uppdrag 2 och 3. Barnen har sorterat 20 olika föremål efter färg och form och om de går att rulla eller staplas. Vi har här arbetat med Venndiagram. Uppdragen dokumenteras både analogt och digitalt och eleverna använder sina dokumentationer i våra gemensamma samtal om undersökningarna.

 

Nästa vecka:

Det pågående arbetet fortsätter i de olika ämnena.

Onsdag: Ingen vanlig idrott och därför inget ombyte. Vi kommer att ha rörelse på annat sätt.

Onsdag: Mappen med läsuppdraget ska tas med till skolan. (Kapitel 5)

Torsdag: Nytt läsuppdrag kommer hem.

En riktigt trevlig och avkopplande helg önskar jag er alla!🍀

/Cecilia

 

 

 

3 svar på ”Veckobrev v.41-42

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *