Veckobrev v.2

Hej!

Äntligen är vi igång igen efter ett välförtjänt jullov. Det var så himla trevligt att få träffa eleverna igen i tisdags, vi har haft en riktigt bra vecka. 🌟

Veckans höjdare denna vecka är Emma, Zoe, Santiago och Isabella 🍀🦒🌟

I svenska så har vi pratat om källkritik och eleverna har fått påbörja arbetet med att skriva en faktatext om en religion. Vi kommer att arbeta med detta tema i två veckor till framöver, planering för detta kommer i Unikum så småningom.

Jag fick förmånen att vikariera för Yamuna igår och ha matematik med eleverna. De har nu startat nytt ett arbetsområde om decimaltal och problemlösning. Det var väldigt kul att få testa på att undervisa i ett annat ämne med klassen och jag såg då att det var svårt med framför allt subtraktion med decimaltal. Ju mer de tränar och övar, desto säkrare kommer de att bli. Yamuna vill hälsa att de har gjort stora framsteg gällande multiplikationstabellerna, riktigt kul att höra! 🙂

I NO så har de arbetat med kemiska reaktioner och framöver så ska de börja med ämnet fysik.

Stormaktstiden är nu inledd och eleverna ska få vara med och bestämma hur de vill visa sina kunskaper. Det lutar åt dramahållet, riktigt kul! Vi följer också en serie om stormaktstiden och avsnittet denna vecka handlade om Gustav II Adolf.

I engelska så testar jag nu ett nytt arbetssätt då jag upplever att eleverna behöver utöka sitt ordförråd. De kommer att arbeta mer kooperativt med ordkort inför varje kapitel i par, paren byts varje vecka. Det känns som om att det gillade det arbetssättet men jag utvärderar efter sportlovet.

I idrott kommer eleverna att ha en vikarie fram tills att den nya idrottsläraren kommer och vikarien heter Mattias Flodman.

Utvecklingssamtalen kommer att vara digitala och ske under v.5 eventuellt så lägger jag ut några tider under vecka 6. Mer information om det får ni under nästa vecka.

Avslutningsvis så vill jag påminna om att elever med symptom måste stanna hemma och testas. Om någon elev testas positivt så måste ni meddela vår rektor Helena så att hon kan smittspåra, jag vet att ni har koll på detta men en påminnelse är alltid bra.

Hoppas att ni får en trevlig helg!
/ Malin 🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *