Veckobrev v.48

Halloj! 🥰

Veckans höjdare denna vecka är Christelle, Theodor, Nicole och Javeria 🦒🍀🌟.

I svenska denna vecka så har eleverna arbetat med kapitel 7 av 9 i vårt skrivprojekt, snart är vi klara! 🙂 Läsgrupperna har nu tillsammans läst ut boken vars författare vi får besök av i januari. Vi har också börjat följa en digital adventskalender som heter demokratihjältarna där eleverna får se exempel på hur barn har använt sin röst för att påverka olika saker. I veckan har det t.ex. handlat om näthat, nedskräpning och en liten flicka som skrev på sociala medier om kriget i Syrien. Många och viktiga diskussioner har vi haft!

Under engelsklektionerna har vi dels arbetat med vårt läromedel whats up men även julen, där vi läste en text tillsammans som de sedan arbetade med. Som jag tidigare har skrivit så kommer vi att ägna mycket tid åt att prata engelska framöver samt ha ett jultema.

Vi har nu avslutat religionen för denna termin och i går skrev eleverna sitt prov. Jag vill förtydliga att provet är en del i bedömningen men absolut inte den enda delen, när jag sätter omdömen tar jag även med det som eleverna presterar i klassrummet. Religion har verkligen varit ett otroligt roligt ämne att undervisa klassen i, det känns som om att de också har uppskattat det. Vi kommer att läsa vasatiden nu fram till jul och fortsätta med stormaktstiden efter lovet.

Matematik: de har denna vecka arbetat vidare med kapitel fyra. De fortsätter att träna på att läsa av och ange punkter i koordinatsystem men har även kikat på proportionalitet. Denna vecka har eleverna även fått en läxa hem där de repeterar negativa tal och koordinatsystem. Läxan är i pappersform men finns även digitalt i Showbie om man heller vill göra den där eller skulle råka tappa bort arbetsbladet.

Kemi: De har denna vecka undersökt hur våra ämnen reagerar med ättika och Jod. De fick spännande reaktioner där det både bubblat och fräst samt att vissa ämnen helt bytte färg! Eleverna är mycket duktiga på att arbeta systematiskt och att dokumentera sina resultat på ett noggrant sätt. Fint att se! De har också hunnit med att läsa och arbeta med frågor kring lösningar och blandningar samt kika på vilka olika farosymboler som finns och hur man kan känna igen dessa.

I måndags fick vi en ny elev till klassen, välkommen Msli 🍀. Klassen har tagit hand om henne väl och de fick beröm för det i dag både av mig och Yamuna. 🥳

Avslutningsvis så vill vi från skolan påminna om att läsa vår rektors månadsbrev som skickas i unikum. Vi har många elever borta med förkylningssymptom på skolan och det är viktigt att ni meddelar oss ifall de testas positivt för covid samt att de testas.

Tack elever för en fantastisk mysig decembervecka! 🧑🏻‍🎄🎅🏻🎄

Trevlig helg!
/ Malin 🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *