Veckobrev v.45

Halloj!

En skolvecka med växlande väder har passerat och eleverna kändes utvilade efter lovet.☺️

Veckans höjdare denna vecka är Abbe, Enzo, Linnea och Diya. 🦒🍀🌟

Denna vecka på No:n har de med hjälp av (nästan) alla sinnen undersökt ett mystiskt pulver. De har även provat att se vad som hände när de blandade ut det med vatten. De fick ett häftigt resultat!
Eleverna är också väldigt intresserade av periodiska systemet så det har de tittat närmare på och de har försökt lära oss några av de vanligaste kemiska beteckningarna.

På matematiken har de tränat dels tränat på tabellerna. På onsdag nästa vecka har de tabelltest. Roligt att se att många blir säkrare och säkrare på multiplikation! Nästa vecka på torsdag har vi även ett prov på kapitlet, bråk. Yamuna har i veckan skickat hem ett övningshäfte så eleverna även kan träna hemma. Det går också bra att stanna på studiestödet, måndag för att öva. Även tisdag och onsdag finns det möjlighet att stanna eftersom skolan. Då är det dock i åk 6 klassrum.

Vi avslutade judendomen och påbörjade arbetet med islam i går. Eleverna kommer som sagt ha ett prov på dessa tre religioner framöver och datum för det ges så fort det är bestämt. Början av december är det mest troliga.

I svenska så fortsätter vi på vårt skrivprojekt om den magiska dörren och denna vecka så skulle kapitlet hamna om när dörren öppnades och man klev in i världen. Vi har också fortsatt att läsa ur vår gemensamma bok då vi får författarbesök den 25 november. Läsgrupperna som vi har på torsdagar fungerar utmärkt tycker jag!

På tal om läsning 📖 så kommer hela Steningehöjdens skola ha en läsvecka nästa vecka, då det är barnboksveckan. Eleverna kommer läsa mycket i skolan men vi uppmanar självklart till läsning även hemma. Varje klass kommer att räkna ihop antalet minuter som de läser både i skolan och hemma. Det ska bli spännande att se hur mycket vi faktiskt läser under den veckan (tror det blir en del). 🙂

Eleverna skriver även berättelser på engelska och det fick de börja med nu i veckan. De får själva välja vad berättelsen ska handla om. Det ska bli så kul att få läsa dem när de är klara 🙂

Avslutningsvis så vill jag påminna om att kika i unikum där vi lärare har lagt in mitterminsbedömningar. Som jag också skrev i meddelandet i unikum så är det bedömningar på vad vi har sett hittills. Det är fortfarande många veckor kvar på terminen innan höstterminens omdömen sätts.

Trevlig helg!
Malin 🌸

2 svar på ”Veckobrev v.45

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *