Veckobrev 42

Hej! Nu är hösten här på riktigt, kyla blandat med regn. Återigen vill jag påminna om att ha kläder efter väder. ☔️🍁☁️🌤

Veckans höjdare denna vecka är Gabriella, Nicole, Wilhelm och Simon 🦒🍀🌟.

Denna vecka både avslutade vi kristendomen och påbörjade judendomen. Vi har kikat på en kort film från NE och läst i religionsboken. Fokus har legat på hur det ser ut i synagogan och lite om sabbaten. Vi dyker ner mer i judendomen nästa vecka. De elever som ej är klara med uppgifterna om kristendomen har fått det i läxan över helgen. Dubbelkolla gärna med ditt barn att de är gjorda.

På engelsklektionen i tisdags så pratade vi om olika karaktärer som man kan möta i en berättelse och hur man med adjektiv kan beskriva dem. De fick också testa på övningen ”one word story” där eleverna skriver en berättelse men de får endast skriva ett ord var i taget. Det var svårt att hålla den röda tråden i denna uppgift men övning ger färdighet. 🌟

Vi har arbetat med kapitel 2 i vårt skrivprojekt ”den magiska dörren” under veckan. I detta kapitel hittades ett brev under den magiska dörren, spännande 🤩. Fråga gärna om ni kan få läsa ert barns kapitel 1 och 2. Eleverna är numera indelade i läsgrupper och tillsammans läser de boken 2039. Denna vecka läste de novellen om armbandet.

I matten har de fortsatt att öva på multiplikationstabellerna. Då detta är något som väldigt många behöver träna på så har de det i läxa till onsdag då vi har ett mindre förhör.
Eleverna kan träna genom att antingen göra elevspelsuppdraget: Träna tabellerna eller öva på hemsidan: multiplikationstabellen.se. Annars på lektionerna har de tränat på att placera ut bråk på tallinjen, räkna ut del av antal och arbetat med deras arbetsscheman.


På No:n har de jobbat med området sjukdom och hälsa, de har klurat på vad det är för skillnad på virus och bakterier och vad vaccin är för något egentligen. Eleverna har också i par sammanfattat området: människokroppen i en kahoot som de kommer avsluta med nästa vecka. Efter det börjar de med kemi där de kommer undersöka en massa mystiska pulver.

Avslutningsvis så vill jag återigen hylla min fantastiska mentorsklass, vi har verkligen riktigt fantastiska stunder tillsammans. De förgyller verkligen min vardag. 🌟❤️

Trevlig helg!
/ Malin 🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *