Veckobrev v.37

Hejsan! 🙂

Ännu en vecka har passerat och det blir roligare att undervisa 5A för varje dag som går. Det är mycket skratt men också väldigt mycket lärande, precis som det ska vara! 🥰

Jag vill inleda med att påminna om utvecklingssamtalen nästa vecka. Ni ska gå in i unikum och klicka i att ”Hemmet är redo för samtal” när ni har tagit del av underlaget så som självskattningen och keynoten som ert barn ska visa.

Måndag: eleverna slutar efter lunch och får en uppgift av Yamuna att arbeta med hemma.
Tisdag: vanlig skoldag.
Onsdag: skolfotografering därav inställd simskola, eleverna slutar efter lunch, uppgift av Yamuna.
Torsdag: vanlig skoldag.
Fredag: skoljogg 🏃‍♀️, kom ombytt till skolan. Eleverna slutar 13.30.

I går under engelsklektionen fick vi besök av några som ingår i kommunens satsning på nyanländas lärande. Steningehöjden ingår i en grupp med fler andra skolor i kommunen och i går var de på vår skola och observerade. Eleverna var så himla duktiga då det också var lektionen då de skulle presentera på engelska, ”something I like”. De som var inne och observerade sa också att eleverna var superduktiga! 🌟 Nästa vecka ska vi arbeta med kapitel 2 i boken ”the Diamond Mystery”.

I matematik denna vecka har de avslutat matematikområdet decimaltal och de påbörjar det nya området bråk och decimaltal med nya mål. Hur räknar man egentligen med tal i bråkform? Hur räknar man ut del av antal? Finns det något samband mellan tal i bråkform och tal i decimalform?


I no har de repeterat viktiga begrepp kopplat till skelett, muskler, hjärta och blodomlopp. V.39 onsdag kommer de att ha ett prov på detta. Eleverna får med sig ett övningshäfte hem måndag v.38 för att träna. De tränar också på att planera och genomföra enkla undersökningar i smågrupper.

Idrotten för nästa vecka är orientering och avslutas med skoljoggen på fredag.

Eleverna har i dag fått börja skriva på sin egen argumenterande text, det är något de kommer att få göra även nästa vecka. De kommer också att få göra DLS-test i svenska där det är läsförståelsen som testas. Detta är för att helt enkelt se vilka elever som eventuellt behöver med stöd i ämnet svenska. De ska också få titta på sista avsnittet ur serien ”Berätta för mig”. Läxa denna vecka är att spela in när man läser 2 sidor ur valfri bok.

På måndag ska de få göra en liten minikoll på medeltiden, den skulle ha gjorts i måndags men eftersom jag vabbade så sköts den fram en vecka. Det är ingenting som eleverna kan plugga till utan jag vill bara checka av att de har hängt med. Snart är det också dags för eleverna att bygga sin medeltida stad i MineCraft.

Veckans höjdare denna vecka är: Theodor, Enzo, Diya och Linnea 🦒🍀🌟!

Avslutningsvis vill jag påminna om studiedagarna 27-28/9 då eleverna är lediga från skolan.

Vi syns nästa vecka!
Trevlig helg!
/Malin 🌸

4 svar på ”Veckobrev v.37

    • Det ska bli så spännande att få träffa er föräldrar! Jag är också glad att första gången inte blev digital, känns alltid bättre att få ses i verkligheten. Vi ses på onsdag! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *