Veckobrev v.34

Halloj! 🙂

Första riktiga skolveckan är nu avklarad och vi har äntligen kommit igång med arbetet med ipadsen. Dessvärre saknas det någon ipad samt några laddare, så fram tills dess får vi hjälpas åt i klassen och detta har de gjort så bra under veckan.

Jag vill inleda med att återigen be om ursäkt för förvirringen kring utvecklingssamtalen. Min intention var att få ut tider till er så snabbt som möjligt så att ni har möjlighet att komma på samtalen. Det var så typiskt att några av er redan hade bokat en tid när en kollega berättade att samtalen eventuellt skjuts fram. Ber om ursäkt om ni blev förvirrade (det blev jag med). Jag fick precis veta att de kommer att ske under v.38 så ni får tider på måndag, vågar inte göra några nu ifall det skulle ändras. 🙈

I svenska så har vi denna vecka arbetat med alfabetisk ordning samt fortsatt med argumenterande text där eleverna har fått para ihop en åsikt med ”rätt” argument. Nästa vecka så kommer de att få öva på att argumentera för olika saker och framöver ska de även få skriva sin egna text.

Vi har arbetat vidare med kapitel 1 i what´s up på engelsklektionerna och eleverna har även fått skapa ett konto på readtheory.org där de tränar läsförståelse. Detta är en superbra hemsida tycker jag och eleverna får mer än gärna även öva hemma. Texterna är anpassade efter deras nivå.

Första avsnittet ur serien Ahmed i medeltiden har eleverna fått se. Vi har fortsatt att läsa i vår historiebok, denna vecka var det fokus på bönder och hur man bodde under medeltiden. Nästa vecka kommer vi att läsa om kristendomens betydelse under tidsperioden.

I matematik så har eleverna fortsatt att arbeta med decimaltal och fokus denna vecka har legat på hundradelar och tusendelar.

I NO har eleverna läst om celler men också en del om skelettet.

På måndag är det studiestöd för den som vill mellan 13.30-14.30. Det kommer att vara i klassrummet tillsammans med mig.

Vi får även en ”ny” klasskompis på måndag, en elev som har gått i denna klass tidigare har nu bytt tillbaka till oss. Välkommen 🌟🍀, klasskamraterna var så glada när jag berättade det i dag. ☺️

Avslutningsvis så vill jag skriva att det har varit en riktigt härlig vecka med klassen. Jag tycker att vi har haft bra lektioner och vi har även skrattat en del tillsammans, det gillar jag! 🌟😍

/Malin 🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *