Veckobrev v.33

Hej!

Då var det dags för mitt första veckobrev som lärare på Steningehöjdens skola och mentor för åk 5. ☺️

Vilken vecka det har varit! Vi har haft både ösregn och solsken, trots det så har alla elever varit ute på rasterna så STOR guldstjärna till er! 🌟

Det har varit korta dagar men de har hunnits med en del saker. Vi har inlett ett arbetsområde om värdegrund där eleverna får följa en serie som heter ”berätta för mig”. Avsnitten handlar om olika typer av mobbning/utfrysning och efter varje avsnitt så sker det gruppdiskussioner. De har också fått göra ett litet test om alfabetet och detta får de med sig hem i dag. Syftet med detta var att jag ville se vad de kan och vad vi behöver arbeta vidare med. Det jag kunde se var att vokaler och konsonanter är något som många elever har glömt bort och därför ska vi repetera det under kommande vecka. Under dagens svensklektion gick vi igenom argumenterande text och dess olika delar.

I SO så har vi inlett arbetsområdet om medeltiden, det vi hann göra var att repetera vikingatiden och sedan ta reda på deras förkunskaper kring medeltiden. Vi fortsätter arbetet nästa vecka.

I matematik så kommer eleverna i början av terminen arbeta med decimaltal. I biologi så är det arbetsområdet om människokroppen som ska inledas.

På måndag kommer eleverna att få sina ipads och vi passar då på att även repetera ipadreglerna som finns på skolan. Det är oklart ännu om de får ta hem dem redan på måndag, mer info får jag under nästa vecka.

Eleverna har inte fått med sig något schema hem i dag utan jag vill invänta tills vi får de färgkodade scheman som är lite trevligare att titta på :).
Start och sluttider kommer här:
Måndagar: 8.30-13.25
Tisdagar: 8.10-14.15
Onsdagar: 8.10-14.00 (idrott)
Torsdagar: 8.10-14.20
Fredagar: 8.10-14.25 (idrott)

Jag lägger även in planeringen för svenskan och biologin, de andra kommer så småningom.

Avslutningsvis så vill jag tacka för denna första vecka som började lite sämre med en hel del prat men övergick till att bli fantastisk. Det ska bli så kul att få lära känna och undervisa era barn 😍☺️.

/ Malin 🌸

2 svar på ”Veckobrev v.33

 1. Planeringsbilderna är inte klickbara. Det går dock att högerklicka och välja ”Öppna bild i nytt fönster” så ser man den i stor version.

  • Hej!
   Nej jag vet, det blev något tokigt i fredags och jag fick aldrig riktigt till det. På ipaden kunde jag i alla fall zooma in men skönt att det löste sig! 🙂
   /
   Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *