Veckobrev v. 6-7

Hej!

Vilken fin vecka vi har haft! Vi har arbetat på med fullt fokus och haft fina dagar tillsammans. Idag avslutade vi veckan med lite ❤️ Alla hjärtansdagspyssel efter önskemål från barnen.❤️

I vikingatiden i historia har vi denna vecka lärt oss om vikingarnas resor och kulturmöten. Detta fortsätter vi även att arbeta med under nästa vecka.

I svenska har vi läst vidare i Vittnet. Nästa vecka kommer vi att ha ett avslutande boksamtal. Vi har under arbetet med Vittnet även arbetat med grammatik och en del stavning. Detta kommer i att fortsätta med framöver.

Vi fortsätter att arbeta med argumenterande text i svenska. Vi har just nu lite extra fokus på sambandsord och övergångsord som behövs för att förklara varför man tycker på ett visst sätt. De här orden kallas också för orsaksbindeord eftersom de förklarar orsaken till varför man tycker som man gör. (eftersom, tack vare, därför att, på grund av, för att)

Det var verkligen roligt att lyssna till barnens argumentationer i torsdags när de redovisade sina argumenterande texter muntligt. De flesta i klassen hade förberett sig väl. Med andra ord-läxan till torsdag i nästa vecka är att argumentera för en favoritaktivitet. Ni hittar läxan i OneNote – Läxa Svenska -Till vecka 7. Heja heja!🍀🌟

I matematik har vi bland annat arbetat med att räkna multiplikationsuppställningar. Alla barn har fått med sig en läxa i matematik till på fredag i veckan som kommer för att öva lite extra. I veckan 8, strax innan sportlovet, kommer vi att ha ett prov på området multiplikation och division. Mer info kommer i nästa veckas veckobrev.

Idag fredag såg vi en   film om Schackfyran . Vi kommer att delta i Schackfyran lite senare i vår. På måndag kommer vi i klassen att ha en digitalt möte med en av de personer som arbetar på Sveriges schackförbund. Det blir spännande! Så spela gärna schack hemma och öva tillsammans!🍀

📚Alla som har böcker som är lånade från skolans bibliotek behöver ta med sig dem till skolan på måndag. Har man en bok som man inte har läst klart så får man då låna om den så man kan fortsätta att läsa.

Nästa vecka, v. 7:

Gå in på länken för att se hur leken går till: https://youtu.be/7pPcdkAymzc

Må 15/2: 8:30-13:50 Digitalt schackmöte

Ti 16/2: 8:10-14:00 Slöjd. Engelska.

On 17/2: 8:10-14:15 Engelska. Idrott. Musik för halva klassen.

To 18/2: 8:10-14:00 Idrott. Läsläxa och Med andra ord-läxa ska redovisas.

Fr 19/2. 8:10-13:40 Bild. Musik för halva klassen. Läxa i matematik ska lämnas in.

Jag önskar er alla en skön och avkopplande helg!❄️☀️❤️

/Cecilia🍀

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *