Veckobrev v.5-6

Hej på er!

Så roligt att träffa er föräldrar på utvecklingssamtal i veckan. Det märks att barnen är vana vid att hålla sina samtal och de har tagit fint ansvar för att genomföra den första delen av samtalet hemma tillsammans med er föräldrar. Det blev förstås lite annorlunda eftersom vi inte kunde träffas på skolan men jag hoppas att ni ändå känner att det fungerade på ett bra sätt. Barnens IUP (Individuella utvecklingsplan) är nu publicerade så att ni kan gå in och läsa. Omdömen i olika ämnen från höstterminen finns också tillgängliga där.

Skoldagarna har som ni vet varit lite kortare denna vecka men vi har arbetat på och hunnit med en hel del ändå.

I matematik har vi arbetat vidare med att öva på sambandet mellan multiplikation och division och räknat uppgifter med x som obekant tal. Barnen har fått uppgifter på NOMP för att öva tabellerna och det är bra om de också går in och arbetar med några uppdrag hemma. Vi kommer nu att arbeta vidare med multiplikation av flersiffriga tal och kort division. Vi övar på metoder och även på att lösa textuppgifter.

Idag spelade vi Plump. I spelet övas de fyra räknesätten. Här kommer några bilder från lektionen.

I svenska har vi övat läsförståelse och att sammanfatta i Vittnet. Vi har även arbetat med argumenterande text och den första talläxan som handlade om detta hade vi till i torsdags. Flera barn hade förberett sig väl och de lyckades fint med uppgiften att argumentera om ett favoritdjur i sina grupper. Till nästa vecka har barnen i läxa att förbereda sig genom att skriva och argumentera om ett favoritspel. Uppgiften och instruktionen finns i OneNote – Läxa svenska- Till vecka 6. Nu när vi har gjort det en gång så hoppas jag att alla kommer väl förberedda inför nästa tillfälle på torsdag.

I historia vikingatiden har vi arbetat och lärt oss om hur kläderna såg ut och vad de var tillverkade av. Begrepp som vi använt oss av är ull, ylle, lin och kolt. Vi har också arbetat med vad vikingarna åt och hur de lagade sin mat. Några begrepp som vi har arbetat med är sädesslag, korn, råg, vete, havre och salt.

I engelska hälsar Cecilia att barnen har glosläxa till på onsdag i veckan som kommer. Gå in och öva på länken: https://glosor.eu/ovning/whats-that-in-your-basket.10257905.html

Det är ju så härligt att vi har fått riktig vinter med mycket snö. Vi hoppas att det håller i sig ett tag framöver. På rasten finns det mycket roligt att hitta på.

 

Nästa vecka, v. 6:

Må 8/2: Studiedag. Barnen är lediga. Skola och fritids är stängt.

Ti 9/2: 8:10-14:00. Slöjd. Engelska.

On 10/2: 8:10-14:15. Engelska – glosförhör. Idrott. Musik för halva klassen.

To 11/2: 8:10-14:00. Idrott. Läsläxa och talläxa argumenterande text ska vara klara.

Fr 12/2: 8:10-13:40. Bild. Musik för halva klassen. Pyjamasfredag.

Jag önskar er alla en riktigt härlig, solig och rolig vinterhelg!☃️❄️☀️

/Cecilia🍀☃️

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *